Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse reiniging riolering in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein


Jaarlijkse reiniging riolering

Eind november wordt gestart met de uitvoering van de periodieke reiniging van een gedeelte van het rioolstelsel in de wijken Hoogzandveld, De Wiers, Wijkersloot, Blokhoeve, Doorslag, Batau, Zuilenstein en Huis de Geer. Het werk zal ongeveer drie maanden duren. In totaal wordt er circa 75 km riool gereinigd.

De reiniging is noodzakelijk om een goede afvoer van het vuil- en regenwater te garanderen. Het kan gebeuren dat er bij de werkzaamheden enige overlast optreed. Doordat het hoofdriool met hoge waterdruk wordt gereinigd kan het gebeuren dat uw binnenriolering wordt leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis, eenvoudig te verhelpen door alle kranen even te laten lopen (waterslot herstellen). In het andere geval kan het water omhoog komen en of gaan borrelen in het toilet of gootsteen (dit komt echter heel zelden voor). Een handdoek onder de deksel (bril) van het toilet leggen voorkomt dat het water over de vloer komt.

Doordat het riool met grote vrachtwagens wordt schoongemaakt kan dat leiden tot enige verkeershinder. Wanneer een put van de riolering voor uw inrit ligt kan het gebeuren dat uw inrit enige tijd geblokkeerd wordt. De medewerkers zullen proberen de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. In het belang van de verkeersveiligheid en de veiligheid van de werknemers van de genoemde bedrijven wordt iedereen verzocht de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij het passeren van de werkzaamheden.

De reiniging wordt uitgevoerd door een hogedrukwagen en een vacuümwagen. De hogedrukwagen heeft een tank met circa 15 m³ (sloot)water en spuit het riool schoon met een druk van ongeveer 100 tot 150 bar. De vacuümwagen zuigt (net als een grote stofzuiger) het rioolslib en andere vervuilingen op en voert dit af naar een verwerkingsinstallatie. De reiniging wordt uitgevoerd door firma Van der Valk en De Groot.

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie