Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-11-2001 Politieberichten district Sittard (HP 15.10 uur) Donderdag 29 november 2001

Geleen, rijden onder invloed:
Een 42 jarige inwoner van Geleen is donderdagmorgen 29 november 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd donderdagmorgen 29 november 2001 omstreeks 01.05 uur tijdens een routinecontrole vastgesteld op de Jos Klijnenlaan te Geleen. De bestuurder rook naar alcohol waarna een alcoholblaastest afgelegd diende te worden. Deze bevestigde het alcoholgebruik van de bestuurder. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.5 promille, een drievoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Oirsbeek, rijden onder invloed:
Tegen een 31 jarige inwoner van Oirsbeek heeft de politie donderdagmorgen 29 november 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag donderdagmorgen omstreeks 01.30 een personenauto in Oirsbeek rijden die op Torenstraat werd gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder werd een alcoholgeur geroken waarna een blaastest van hem werd afgenomen. Nadat ook deze aangaf dat er alcohol in het spel was werd de bestuurder meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Oirsbeek werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Geleen, hennepkwekerij aangetroffen:
Woensdagavond 28 november 2001 heeft de politie in een woning aan de Parallelweg te Geleen een hennepkwekerij aangetroffen. De woning bleek leegstaand te zijn. In de voormalige woonkamer werd een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 195 plantjes die beschenen werden door 16 assimilatielampen. Verder trof de politie twee ventilatoren, 16 transformatoren, een koolstoffilter, een dompelpomp en vier tijdschakelaars aan. Na monsterneming van de hennepplanten en overleg met de Officier van Justitie werd de hennepkwekerij geheel ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de gebruiker van de woning.

Sittard, woninginbraken:
Woensdag 28 november 2001 heeft in een woning aan de Pepijnstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang na het vernielen van een ruit. De woning werd geheel doorzocht en ontvreemd werden een televisietoestel, een videorecorder en een DVD-speler. De bewoonster heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Ook in een woning aan de Silstraat te Sittard werd een inbraak gepleegd. De toegangsdeur van de woning werd met een breekvoorwerp opengebroken. In de woningen werden alle kasten en laden doorzocht. Ontvreemd werden de kleurentelevisie, een stereoset, een keyboard met playstation, tientallen cds en een geldbedrag van enkele tientjes. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een inbraak geleegd in een woning aan de Rietveldstraat te Sittard. De inbrekers forceerden het slot van de garagedeur waarna uit de garage diverse gereedschappen en boormachines, een zaagmachine en een hoge drukreiniger werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie