Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 15.05 uur) Donderdag 29 november 2001

Valkenburg, autodief aangehouden:
Een 29 jarige inwoner van Maastricht is woensdagavond 28 november 2001 door de politie aangehouden als verdacht van het plegen van een autodiefstal.
Een politiepatrouille zag woensdagavond omstreeks 21.45 uur een personenauto over Oud Valkenburg te Valkenburg rijden. Nadat de bestuurder de auto langs de weg parkeerde en er ogenschijnlijk een sanitaire stop gemaakt werd, sprak de politiepatrouille de bestuurder aan. Deze maakte een erg nerveuze indruk. Bij onderzoek in de auto bleek er geen sleutel op het contactslot aanwezig te zijn. Om de auto te starten bleek vals contact gemaakt te zijn. De bestuurder daarmee geconfronteerd vertelde meteen dat hij de auto in Eindhoven ontvreemd had. De autodief werd daarop overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. De auto werd door een bergingsbedrijf veiliggesteld. Tegen de inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar wordt door de politie in Eindhoven in kennis gesteld van het aantreffen van zijn auto te Valkenburg.

Valkenburg, snelheidscontroles:
Woensdagmorgen 28 november 2001 werd op de Eijkerweg te Margraten een snelheidscontrole gehouden. Tussen 10.00 en 12.00 uur controleerde de radarauto de snelheid van 385 langsrijdende motorvoertuigen. 30 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur. Alle snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Op woensdagmiddag 28 november 2001 heeft tussen 13.15 en 14.15 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Valkenburgerweg te Valkenburg. De radarauto controleerde de snelheid van 450 langsrijdende motorvoertuigen waarbij bleek dat 24 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd met uitzondering van vier bestuurders die ter plaatse het proces-verbaal kregen uitgereikt.

Maastricht, agressie in het verkeer:
Een 19 jarige inwoner van Eijsden is woensdagmiddag 28 november 2001 door de politie aangehouden nadat deze een automobilist bedreigde met een groot model staaflantaarn.
Op de Statensingel te Maastricht ontstond woensdagmiddag omstreeks 13.30 uur tussen twee automobilisten een onenigheid over het invoegen vanaf de ventweg van de Statensingel naar de hoofdrijbaan. De automobilist die wilde invoegen deed dit met veel getoeter van zijn claxon. Een inzittende van de op hoofdrijbaan stilstaande auto schudde met het hoofd dat het invoegen gewoon niet ging. Daarop werd de bestuurder van de invoegende auto boos, greep in zijn auto een groot model staaflantaarn en bedreigde daarmee de inzittenden van de andere auto. Tussen een mannelijke inzittende en de bedreiger ontstond daarop een worsteling waarbij beiden ten val kwamen. Een getuige zag het voorval en waarschuwde telefonisch de politie. De bedreiger had dit bemerkt waarna deze in zijn auto stapte en wegreed. Ook de andere partij reed weg maar wachtte iets verder op de komst van de politie. Deze heeft na het aanhoren van het verhaal de agressieve automobilist aangehouden waarna deze voor verder onderzoek werd ingesloten aan het politiebureau. Na overleg met de Officier van Justitie werd aan de agressieve automobilist een schikkingsvoorstel gedaan van fl. 750,-. Bij niet betaling moet deze zich bij de Officier van Justitie verantwoorden. Na verhoor werd de inwoner van Eijsden in vrijheid gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie