Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Achttien maanden cel voor diefstal

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rechtbank 's-Gravenhave

18 maanden cel voor diefstal

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 29-11-2001

. Ten aanzien van het onder 1 telastgelegde en bewezenverklaarde feit verklaart verdachte dat hij in de nacht van 3 op 4 augustus 2001 op zoek ging naar een geschikte plek om iemand te beroven. Hij zag twee mannen bij een pinautomaat staan en ging achter hen staan. Toen één van hen geld pinde en zich omdraaide, ging verdachte voor hem staan, pakte de arm van het slachtoffer vast, riep dat het slachtoffer het geld moest geven en haalde intussen een mes uit zijn tas. Vervolgens pakte verdachte de portemonnee uit de hand van het slachtoffer en rende hij weg. Eén dag later heeft verdachte uit twee verschillende winkels kleding gestolen. Naast de materiële schade die verdachte door het plegen van dit soort feiten veroorzaakt, heeft hij ten aanzien van het eerste feit, door aldus te handelen, het slachtoffer een ernstig bedreigd gevoel gegeven.
Blijkens een op zijn naam staand uittreksel uit het Algemeen Documentatieregister is verdachte sinds 1991 reeds vele malen voor soortgelijke feiten veroordeeld, waaronder in 1995 meermalen voor diefstal met geweld.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie