Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Achttien beuken van Wielewaal naar Philips High Tech Campus

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Philips
Zoek soortgelijke berichten
Philips

Achttien beuken van Wielewaal naar Philips High Tech Campus

Met een druk op een 'knupke' heeft oud-president Frits Philips dinsdag de eerste van in totaal achttien 35 jaar oude beukenbomen geplant op het terrein van de Philips High Tech Campus in Eindhoven.

De beuken zijn afkomstig van het landgoed De Wielewaal van de familie Philips. Al in 1999 werd begonnen met de voorbereiding van de verplanting. Vorige week zijn ze met diepladers vervoerd van het landgoed in het noorden van Eindhoven naar de campus in het zuiden van de stad. Vijftien beuken worden geplant aan de noordwestkant van de campus rondom de gebouwen van Philips Digital Networks. De overige drie komen bij het gebouw van Philips Research/Information and Software Technology, dat zich aan de noordkant bevindt.

De beuken gaan deel uitmaken van het transparante berkenbos, een van de vijf natuurlijke landschapzones die op de campus worden gerealiseerd. De vijf zones zijn de Dommelvallei en het transparant berkenbos aan de noordzijde, een recreatief bosgebied aan de westkant, een waterplas in het centrum, een open heidelandschap aan de zuidkant en de Beekvallei. Elke zone heeft zijn eigen natuurlijke ambiance, die wordt doorgevoerd in de gebouwen. De Beekvallei is het natste gedeelte van de campus en daar worden vanwege de grote ecologische waarde geen gebouwen neergezet .'(29-11-2001)

Copyrights © 2001

All rights reserved.
Koninklijke Philips
Electronics N.V. Access to and and use of this Web site is provided under legal restrictions as defined

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie