Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-11-2001
Politieberichten van 28/11 (13.00 uur) t/m 29/11 (07.00 uur)

Sneek: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 12.30 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan de Louw Doniastraat. Een 25-jarige inwoner van Sneek nam een paar schoenen, winkelwaarde f 75.- , uit de winkel mee en verliet zonder te betalen de winkel. De verdachte werd door het personeel buiten de winkel aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet. Een medewerker van de winkel, een 35-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan. De schoenen zijn in de winkel achtergebleven. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: bedreiging
Woensdag omstreeks 13.45 uur werd op de Voorstreek een 28-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden ter zake bedreiging van een parkeercontroleur. Terwijl de parkeercontroleur op de Voorstreek een bekeuring stond uit te schrijven, kwam de verdachte in zijn auto langs rijden en bedreigde hij de man. De verdachte parkeerde zijn auto iets verderop en kwam, terwijl daar totaal geen aanleiding voor was, op de parkeercontroleur toelopen en weer werd de parkeercontroleur bedreigd. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij wenste geen verklaring af te leggen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en via Kort - OM kreeg hij een schikkingsvoorstel van f 1100.- Vervolgens werd hij in vrijheid gesteld.

Vlieland: mishandeling
Woensdag omstreeks 15.00 uur vond in het Tromp`s Huys aan de Dorpsstraat een mishandeling plaats. Een 49-jarige inwoner van Vlieland werd geslagen door een 57-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer liep een aantal verwondingen aan het hoofd op en zijn kunstgebit werd vernield. Het slachtoffer werd door de huisarts behandeld. Een 57-jarige inwoonster van Vlieland, die de vechtende mannen wilde scheiden, kreeg een klap tegen haar hoofd, waardoor zij een tand door de lip kreeg. De ruzie tussen beide mannen is een langslepende kwestie, die deze middag escaleerde. De verdachte werd aan het bureau gehoord en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: diefstal fiets
Woensdag omstreeks 15.30 uur werd op het Oldehoofsterkerkhof een 39-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De verdachte had kort daarvoor op de Nieuwestad een fiets gestolen. De eigenaar van de fiets is nog niet bekend. De fiets werd overgebracht naar het bureau, alwaar de verdachte eveneens werd heengebracht. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Tjerkgaast: onder invloed
Woensdag omstreeks 18.55 uur werd op de Strjitwei een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 48-jarige inwoonster van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 520 ug/l. Tevens bleek dat zij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg en rijverbod voor 5 uren opgelegd.

Buitenpost: moeilijkheden in trein
Woensdag omstreeks 20.45 uur werd in de trein op het station Buitenpost een 22-jarige inwoner van Dublin aangehouden. De verdachte had in de trein van Groningen naar Leeuwarden woorden gekregen met een medereiziger, een 27-jarige inwoner van Nijland, over het gebruik van een walkman. De verdachte had de medereiziger bedreigd met van alles en nog wat. Meerdere mensen in de trein ervaarden het gedrag van de verdachte als bedreigend. De verdachte werd aangehouden en hij is overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 21.20 uur werd op de Peperstraat een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 83-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 275 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur opgelegd.

Munnekezijl: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die stond geparkeerd op de oprit naast de woning aan de Methardusstraat. De voorruit werd uit de sponning gehaald. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 40-jarige inwoonster van Munnekezijl, heeft aangifte gedaan.

Holwerd: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 21.50 uur vond op de Ljouwerterdyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto remde af en week uit voor een overstekend dier. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, kwam vervolgens in de berm terecht en daarna vloog de bestuurder over de kop en belandde in de sloot. De bestuurder werd overgebracht naar het MCL-Zuid. In het ziekenhuis werd van hem bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Heerenveen: inbreker aangehouden
Donderdag omstreeks 01.00 uur kwam er een melding binnen dat werd ingebroken in de stationsrestauratie aan de Trambaan. Het bleek dat een ruit was vernield en dat de verdachte waarschijnlijk niet binnen was geweest en was weggelopen in de richting van de wijk `Nijehaske`. Na de melding was een patrouille binnen en minuut ter plaatse en kon de verdachte op de Barten worden aangehouden. De verdachte, een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd overgebracht naar het bureau. De verdachte werd ingesloten. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. Een medewerker van de stationsrestauratie, een 39-jarige inwoner van De Knipe, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie