Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging dienstregeling Den Helder en omgeving Beemster

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 27 november 2001

Wijziging dienstregeling Den Helder en omgeving Beemster Per 13 januari 2002 wijzigt de dienstregeling in Den Helder en omgeving Beemster. Gedeputeerde Staten hebben besloten een aantal tussentijdse wijzigingen door te voeren. Het betreft de lijnen 31, 32, 36 en 151 in de omgeving Den Helder en lijn 127 in de Beemster.

Den Helder
Per 13 januari 2002 wordt streeklijn 151 in de spitsuren doorgetrokken naar en van het NS-station Den Helder. Door koppeling van lijn 36 (die ten oosten van het NS-station rijdt) met de lijnen 31 en 32 (die ten westen van het NS-station rijden) wordt de wachttijd voor het overstappen verminderd. Bovendien is het mogelijk door de route van de lijnen 31 en 32 in Julianadorp iets te veranderen om ook met lijn 32 het Gemini-ziekenhuis te bedienen.

Omgeving Beemster
In omgeving Beemster verandert per 13 januari 2002 de dienstregeling van lijn 127 (Alkmaar - Purmerend). Lijn 127 is een halfuurdienst en wordt gesplitst. Één keer per uur rijdt lijn 127 over de route van lijn 122 (via Zuidoostbeemster) en één keer per uur over de huidige route van lijn 127 (via Purmerend-Noord). Voor de verbinding tussen De Rijp en Middenbeemster wordt een nieuwe pendellijn ingelegd. Voor de verbinding tussen De Rijp en Purmerend zullen op de bestaande lijn 100 (die rijdt via de N244) ook 's avonds en in het weekend ritten worden gereden.
De klachten die na de start van de nieuwe dienstregeling 10 juni 2001 bij de provincie Noord-Holland en Connexxion binnen kwamen, waren aanleiding het lijnennet in en rond Den Helder en de Beemster kritisch te bekijken. In overleg is een wijzigingsvoorstel gemaakt waarin aan de meeste klachten tegemoet gekomen kan worden. Connexxion zal de reizigers tijdig informeren over de wijzigingen in de dienstregeling in Den Helder en omgeving Beemster.

Inlichtingen: Dick Jacobs, afdeling RWB, tel (023) 514 52 42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie