Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-11-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 29 november 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: diefstal snorfiets
Twee jongens uit Winschoten (14 en 15 jaar) werden woensdagmiddag aangehouden voor het wegnemen van een snorfiets uit een fietsenstalling aan de Hoorntjesweg in hun woonplaats. De politie kreeg een melding dat de snorfiets werd gestolen en hield beide jongens aan. Op het bureau werden de verklaringen afgenomen waarna beide op vrije voeten werden gesteld.

Sappemeer: diefstal bij woning
Bij een in aanbouw zijnde woning aan de Compagniesterpoort in Sappemeer werden woensdagnacht twee mannen, 18 uit Sappemeer en 22 uit Zuidbroek, aangehouden. Beide mannen hielden zich verdacht op bij de woningen en de Zuidbroekster werd in een woning aangetroffen. Voor nader verhoor zijn de twee verdachten ingesloten.

Leek: man (23) agressief
Een 23-jarige man uit Leek werd woensdagnacht op de Dam in zijn woonplaats aangesproken door agenten omdat hij luid liep te schreeuwen en in het openbaar stond te urineren. De man wilde zich onttrekken aan de verbaliserende agenten en verzette zich stevig. Hij werd naar het bureau gebracht waar hij opnieuw agressief reageerde. In overleg kwamen zijn ouders na het bureau en namen hem uiteindelijk mee.

Stadskanaal: man (62) valt van huishoudladder
Een niet deugdelijke huishoudladder zorgde er woensdagochtend voor dat een 62-jarige Stadkanaalster in een bouwput aan de Poststraat in zijn woonplaats kwam te vallen. De trap waar de man op stond brak waardoor de man die bij de gereformeerde kerk aan het werk was op de vloer viel. Hij werd met gezichtsletsel naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

Ter Apel: aanrijding met brommer
Op de kruising van de Nulweg met de Viaductstraat in Ter Apel verleende woensdagmiddag een 33-jarige bromfietser uit Ter Apel geen voorrang aan een 32-jarige automobilist uit Uithuizermeeden. Een botsing was het gevolg en de bromfietser werd met onder andere beenletsel naar het Refajaziekenhuis gebracht. Zij brommer raakte totaal vernield.

Winsum: automobilist rijdt tegen bestelbus
Op de Provincialeweg S2 bij Winsum remde een 58-jarige automobilist uit Zoutkamp woensdagochtend te laat voor een voor hem rijdend bestelbusje. Het busje remde af voor een breedtetransport wat van de andere kant kwam. Na de kop-staart botsing werd de Zoutkamper voor controle van onder andere nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: Man overvallen in woning
In een woning aan de Agricolastraat werd gistermiddag een 55-jarige bewoner in huis beroofd. De bewoner zat tv te kijken toen hij de verdachte via de achterdeur binnen hoorde komen. De verdachte hield een groot mes in zijn handen, bedreigde daarmee de bewoner en eiste geld. De bewoner wist het mes af te weren toen de verdachte daarmee stekende bewegingen maakte. Hierop werd de bewoner gedwongen naar een bovenkamer te gaan. Toen dit niet gelukte greep de verdachte een mobiele telefoon en oplader en verliet de woning. Het slachtoffer moest met diverse kleine snijwondjes aan zijn handen naar een arts. Een onderzoek in de omgeving werd direct ingesteld, echter nog zonder resultaat. .

Groningen: bus botst op lesauto
Op de Siersteenlaan botste woensdagmiddag een stadsbus achter op de lesauto van een 39-jarige Groninger. De lesauto sloeg bij het optrekken af en de buschauffeur kon niet meer op tijd stoppen, waarop hij achter op de lesauto botste. Een 46-jarige inzittende van de lesauto moest met rugletsel naar het ziekenhuis.

Groningen: ruzie in schoolgebouw
In de hal van het Reitdiepcollege werd woensdagmiddag een 16-jarige leerling met een mes in zijn buik gestoken. Een 16-jarige medeleerling van de school had ruzie gekregen met het slachtoffer over eerdere pesterijen door het slachtoffer. Door medewerkers van de school kon de dader worden gepakt en overgedragen aan de politie. Het slachtoffer moest met verwondingen in zijn buik worden opgenomen in een ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De verdachte is ingesloten.

Groningen: gestolen bromfiets
Een 22-jarige stadjer zag gisterochtend zijn gestolen bromfiets op de Admiraal de Ruyterlaan rijden. Toen de bestuurder bij een school stopte waarschuwde de stadjer de politie. Op aanwijzing van de eigenaar kon een 17-jarige jongen uit Groningen worden aangehouden. De jongen bekende de gestolen bromfiets geruild te hebben met een onbekende jongen. De bromfiets werd terug gegeven aan de eigenaar en de jongen werd na verhoor weggestuurd.

Haren: autos vernield
Op een parkeerplaats bij het NS station in Haren bleken woensdagochtend diverse autos te zijn vernield. Twee autobezitters meldden de vernieling aan het politiebureau. Toen agenten een onderzoek instelden bleek dat van nog eens acht voertuigen ruiten waren ingegooid. Het is nog niet bekend of er ook goederen uit de autos zijn weggenomen. Vermoedelijk zijn de vernielingen in de nacht van dinsdag op woensdag gepleegd.

Groningen: doorgereden na ongeval
Een 17-jarig meisje uit de stad Groningen werd woensdagmiddag op de Rijksweg met haar fiets omver gereden. Het slachtoffertje werd door een tegemoet komende bromfietser omver gereden, waarbij zij ten val kwam. De bromfietser reed na het ongeval gewoon door. Het meisje moest met waarschijnlijk gebroken of gekneusde ribben naar het ziekenhuis.

Groningen: beroving op straat
Een 39-jarige stadjer werd woensdagavond bij zijn woning beroofd door een 40-jarige Groninger. Het slachtoffer wilde zijn woning aan de Hazelaarstraat binnen gaan. Hij werd hierbij door de verdachte tegen gehouden. Toen de bewoner met geweld de deur van zijn woning wilde sluityen greep de verdachte hem vast en gooide het slachtoffer op de grond. De verdachte doorzocht vervolgens de kleding van het slachtoffer en nam de portemonnee weg, waarna de verdachte vertrok. Op grond van het signalement kon de verdachte na een zoektocht in de Asingastraat worden opgepakt. Hij is ingesloten.

Groningen: beroving tas
Ook een 26-jarige vrouw uit de stad werd afgelopen nacht het slachtoffer van een beroving. De vrouw wilde haar woning aan de van Swinderenstraat binnen gaan. Toen zij de deur opende werd zij door twee mannen aangesproken. De vrouw probeerde de woning nog snel binnen te gaan en de deur te sluiten. Een van de verdachte drukte de deur weer open. Hierop rende de vrouw de woning in. De verdachte zag kans de tas van de vrouw te pakken, waarop de beide mannen vertrokken. Enige tijd later werd de tas uitgebrand terug gevonden op de Borgwal.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie