Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-11-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.00 uur
Parkeercontroleurs bedreigd

AMERSFOORT Woensdagmiddag om kwart over vijf zijn twee parkeercontroleurs bedreigd en aan de haren getrokken toen zij een automobilist een stopteken gaven op de Varkensmarkt.

De bestuurder van de auto, een 27-jarige man uit Amersfoort, kreeg een stopteken van de parkeercontroleurs omdat hij op dat moment niet op de Varkensmarkt mocht rijden. De bestuurder en de bijrijder, een 22-jarige man uit Amersfoort, stapten uit de auto. Vervolgens ontstond een woordenwisseling, waarbij de mannen de parkeercontroleurs beledigden, bedreigden en aan de haren trokken. Met behulp van enkele collega agenten zijn de mannen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Beide verdachten zijn door de politie gehoord en in verzekering gesteld. Getuigen van het voorval kunnen zich melden bij de politie in Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844.

Autocontrole

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond, in samenwerking met de Douane en het bureau Motor Rijtuigen Belasting, gecontroleerd in de parkeergarages en een aantal wijken van Amersfoort.

In totaal werden 750 voertuigen gecontroleerd. 14 autos hadden geen geldige APK. 16 waren onverzekerd. Voor twee voertuigen was de Motor Rijtuigen Belasting niet betaald. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Woensdagmorgen heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg.

Tussen kwart over negen en kwart over twaalf werd de snelheid van 2.291 voertuigen gemeten. De maximum snelheid ter plaatse is 80 km/u. 52 automobilisten reden te hard en ontvangen hiervoor een bekeuring. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 136 km/u

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie