Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur
Vermiste man levenloos aangetroffen

LOENEN AAN DE VECHT -De 53-jarige inwoner uit Hierden (gemeente Harderwijk), die sinds 12 november j.l. vermist was, is afgelopen weekend levenloos in het water van het Amsterdam - Rijnkanaal in Loenen aan de Vecht ( Utrecht ) aangetroffen. Het slachtoffer is op gewelddadige wijze om het leven gekomen.

De vermissing van het slachtoffer werd op 13 november jongstleden bij de politie gemeld. Uit onderzoek bleek al snel, dat hij vanaf de parkeerplaats bij een restaurant op strand Nulde was ontvoerd. De ontvoering vond op de avond van de 12e november plaats.

Een team van 20 rechercheurs onderzoekt sindsdien de ontvoering.

In verband met het aantreffen van het stoffelijk overschot in Loenen aan de Vecht wordt het onderzoek samen met de regiopolitie Utrecht voortgezet.

Getuigen die op de bewuste maandagavond iets bijzonders hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de ontvoering en die nog geen contact met de politie hebben opgenomen kunnen dit doen via telefoonnummer 0800 - 0233391.

Hond valt hond aan

MAARSSEN Op woensdag 28 november heeft een hond een andere hond aangevallen en daarbij verwond.

Rond kwart voor vijf in de middag kreeg de politie de melding van een bewoonster van het Valkenkamp. Haar zoontje was vlak daarvoor bijna aangevallen door een loslopende Pitbull. De vrouw had dit weten te voorkomen door haar zoontje vlug in haar auto te duwen. Tegelijkertijd werd de aandacht van de Pitbull afgeleid door een Labrador. De Pitbull viel de Labrador aan en verwondde hem. De Pitbull is door een politiehondengeleider meegenomen naar het politiebureau. Op dat moment was onbekend wie de eigenaar van deze hond was.

Rond één uur in de nacht belde de Maarssense eigenaar van de Pitbull met de politie. Hij bleek het dier al sinds de middag kwijt te zijn en wilde zijn hond graag terug. De politie overlegt in de loop van donderdag 29 november met de Officier van Justitie of de hond kan worden teruggegeven of moet worden afgemaakt. De Labrador liep een wond van zo`n zeven centimeter in zijn lies en diverse andere bijtwonden op. Hij staat onder behandeling van een dierenarts.

Naakt en zonder benen

MIJDRECHT Aan het begin van de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 november troffen politiemensen op de Dorpsstraat de naakte romp van een etalagepop aan. Even later troffen zij nog een naakt exemplaar in een steeg aan de Dorpsstraat aan.

Het opvallende was dat het om een mannelijk en een vrouwelijk exemplaar ging. Het is onbekend hoe zij zich hebben verplaatst, daar zij beiden niet over een paar benen beschikten. Bij onderzoek in de buurt werden geen opengebroken kledingzaken aangetroffen.

De torso`s hebben een voorlopig warm huis in het politiebureau van Mijdrecht gevonden.

Automobilist onder invloed

MAARSSEN Op woensdag 28 november heeft een automobilist die onder invloed van alcohol verkeerde een lichte aanrijding gehad. Hij is aangehouden.

Rond kwart over vier in de middag kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Gageldijk tegen een geparkeerde auto was aangereden. Bij het opnemen van de aanrijding roken de politiemensen dat de automobilist, een 53-jarige man uit Maarssen, naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,65 promille (675 ug/l), meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie