Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Kelderboxen in brand

UTRECHT Op donderdagmiddag hebben politie en brandweer enkele tientallen mensen uit een flat aan de Tigrisdreef geëvacueerd in verband met een brand die in een van de kelderboxen van de flat woedde.

Het gebied aan de achterzijde van het pand werd tijdelijk door de politie afgezet, omdat de brandweer om te ventileren - diverse ruiten aan de bovenzijde van het pand stuksloeg en het glas op straat terecht zou komen. Door de brand raakte niemand gewond.

De bewoners werden tijdelijk opgevangen in een stadsbus van de GVU. Nadat de brand geblust was, bleken drie kelderboxen geheel te zijn uitgebrand. Diverse woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar door rook en roetschade. De oorzaak van de brand is onbekend.

Fietsverlichtings controle

UTRECHT Op donderdagavond heeft de politie van zeven tot tien uur een verlichtingscontrole gehouden op de Baden Powellweg/Briljantlaan en de Tolsteegbrug/Ledig Erf. In totaal kregen 124 fietsers een bekeuring voor het niet in orde hebben van de verlichting.

Aanrijdingen letsel

UTRECHT Op de Prins Hendriklaan is op donderdagmiddag rond kwart voor zes een 45-jarige vrouw uit Utrecht zwaar gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw stak te voet plotseling de weg over. Een 31-jarige automobilist uit Utrecht kon de vrouw niet meer ontwijken.

De vrouw liep door de aanrijding ernstige verwondingen op aan haar hoofd en is per ambulance naar het UMC vervoerd.

UTRECHT Op de kruising Pionstraat-Simultaanstraat heeft rond zeven uur op donderdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelbus en een personenauto.

De 34-jarige bestuurder uit Utrecht verleende bij de kruising geen voorrang aan de 25-jarige plaatsgenoot die in de bestelbus reed. Door de aanrijding bleek de 34-jarige bestuurder bekneld te zitten en moest hij door de brandweer uit zijn voertuig worden geknipt. De 34-jarige man is met rugklachten naar het UMC vervoerd.

Een 30-jarige vrouw uit Utrecht, die als inzittende bij de 34-jarige man in de auto zat, is eveneens naar het UMC vervoerd voor controle. Na controle konden de man en vrouw het ziekenhuis weer verlaten.

Beroving

UTRECHT Op donderdagavond werd rond zeven uur een 26-jarige vrouw uit Keulen (Duitsland) op de Van Egmondkade beroofd van haar handtas.

De vrouw liep over de Van Egmondkade toen zij van de achterzijde benaderd werd door een bromfiets met een onbekende bestuurder en bijrijder. De bijrijder rukte haar tas weg en het tweetal ging er snel vandoor verder de Van Egmondkade in. De vrouw liep geen lichamelijk letsel op bij de beroving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie