Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Triodos neemt deel in Econcern

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ECONCERN

Triodos neemt deel in Econcern; een duurzame deal

TRIODOS NEEMT DEEL IN ECONCERN; EEN DUURZAME DEAL

Econcern heeft 13% van zijn uitstaande aandelenkapitaal aan Triodos Capital Venture Fund verkocht, met een optie om dit te verhogen in de komende jaren. Het aandeel dat GTI nv in Econcern b.v. had, is teruggekocht. De coöperatie Ecofys, waarvan alle Econcern medewerkers lid kunnen worden, zal de meerderheid van aandelen blijven behouden in Econcern.

Econcern specialiseert zich in het leveren van kennisintensieve diensten, producten en projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. De verschillende activiteiten worden aangeboden door drie bedrijven, Ecofys (consultancy en dienstverlening), Econergy International (verkoop van producten) en Ecostream (marketing diensten). Het bedrijf is in 1984 opgericht en heeft nu kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland, België, Polen en Spanje.

Econcern heeft het initiatief genomen tot deze aandelentransactie, vanwege de overname van GTI nv door Tractebel. Hiermee onderstreept Econcern zijn positie in de markt als een onafhankelijke aanbieder van know how in duurzame energie. Deze transactie heeft geen effect op de operationele werkrelatie tussen GTI en Econcern. Zij werken samen bij verschillende projecten en hebben beiden de ambitie de samenwerking verder te ontwikkelen.

Ad van Wijk, CEO van Econcern, zegt dat de investering van Triodos een logische is. Triodos Bank heeft een gelijksoortige missie, ze kent de duurzame energiemarkt erg goed en is ook actief in deze markt. Samen met Triodos, niet enkel als een verschaffer van ondernemingskapitaal, maar meer als een partner, kunnen we onze ambitie vervullen om verder te groeien in de Europese markt en om onze missie, 'Een duurzame energievoorziening voor iedereen' waar te maken.

Innovatieve projecten, producten en diensten van Econcern bestaan uit: 'Energie efficiënte huizen', een project met WNF en 5 grote bouwbedrijven; EnergieSpiegel en Enerlyser, twee producten die het energiegebruik in gebouwen visualiseren en analyseren; Beldezon, een campagne benadering om zonnepanelen en zonneboilers te verkopen; Greenprices.com, een intermediair in groene elektriciteit voor verschillende Europese landen.

Triodos Bank nv is opgericht in Nederland in 1980 en is een onafhankelijke bank en vergunninghouder. Triodos Venture Capital Fund is opgericht in juli 2001 en heeft als missie: investeren in bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzame energiebronnen (zon en wind), organisch voedsel en milieutechnologie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Econcern bv
Ad. J.M. van Wijk, Chief Executive Officer
Kanaalweg 16-G, 3526 KL Utrecht, P.O. Box 8408, 3503 RK Utrecht, the Netherlands
Telephone: +31 (0)30 2808355; mobile +31 (0)6 54933497 fax: + 31 (0)30 2808301;
e-mail: A.vanWijk@e-concern.com; internet: www.e-concern.com

Triodos Bank NV
Thomas W.A. Steiner, Press Officer
Utrechtseweg 60, P.O. Box 55, 3700 AB Zeist, the Netherlands Telephone: +31 (0) 30 6936520; mobile 31 (0) 653488813; fax: +31 (0) 30 6936567;
e-mail: (thomas.steiner@triodos.nl); internet: www.triodos.com

30 nov 01 11:51

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie