Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-11-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.45 uur
Brand in box

DOORN Een 7-jarige jongen uit Doorn heeft gistermiddag een bekennende verklaring afgelegd over een brand in een kelderbox aan De Ruyterlaan op 19 november. Door de brand ontstond schade aan materialen in de kelderbox en liepen de overige zeven boxen rookschade op.

De brandweer gaf aan dat vermoedelijk vuurwerk - sterretjes in de box naar binnen waren gegooid, waardoor de brand en grote rookontwikkeling was ontstaan. De politie stelde een onderzoek in naar de oorzaak van de brandstichting en kwam de jongen op het spoor.

In een gesprek met de wijkagent legde een 7-jarige jongen in het bijzijn van de ouders een bekennende verklaring af. Omdat de jongen onder de 12 jaar is, kan geen strafrechterlijke vervolging plaatsvinden door de politie.

Ernstige aanrijding

AMERONGEN Op de Rijksstraatweg heeft op donderdagochtend rond kwart over zeven een frontale botsing plaatsgevonden tussen twee personenauto`s. Een 20-jarige automobilist uit Leersum raakte door onbekende oorzaak op de linker weghelft en reed frontaal tegen een 53-jarige automobilist uit Rhenen.

Door de klap van de aanrijding kwam de 53-jarige bestuurder met zijn auto dwars op de weg terecht. Een vrachtwagen die achter deze auto reed, kon een aanrijding niet voorkomen en reed tegen de zijkant van het voertuig. De 53-jarige man moest door de brandweer Amerongen uit zijn voertuig worden geknipt. De 20-jarige bestuurder en de 53-jarige bestuurder zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veenendaal kwam met de schrik vrij.

De twee auto`s raakten total-loss door de aanrijding. De vrachtwagen was zwaar beschadigd aan de voorzijde. Op de plaats van het ongeval heeft de Regionale Verkeersdienst van de politie een onderzoek gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie