Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Flevoland

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 30-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Controles

ZEEWOLDE & ALMERE De politie hield donderdagmiddag een Easy Rider controle in Zeewolde en s avonds in het centrum van Almere Stad. In Zeewolde voldeden 7 bromfietsers van de 12 gecontroleerde brommers niet aan alle eisen. Acht bekeuringen, waarvan 7 voor het overschrijden van de constructiesnelheid, zijn uitgedeeld. In Almere controleerden agenten in totaal 17 bromfietsers. Daarvan hadden 13 voertuigen 34 gebreken. Negen bestuurders konden geen verzekeringsbewijs tonen, 5 reden zonder certificaat en 7 brommers overschreden de constructiesnelheid.

Aanhoudingen
ALMERE Donderdagnacht hield de politie op de Hogering een 22-jarige automobilist uit Almere aan voor het rijden onder invloed en voor het rijden terwijl zijn rijbewijs al eerder ingevorderd was. De auto viel surveillerende agenten op, omdat deze links bleef rijden terwijl de rechterbaan vrij was (in de richting van de Muziekdreef). Ze lieten hem stoppen. Omdat zij vermoedden dat de man gedronken had, is hij aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 350 ug/l en daar bleek zijn rijbewijs al ingevorderd te zijn. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 2 uur is hij heengezonden.

ALMERE Donderdagavond is een 19-jarige Lelystedeling aangehouden voor het beledigen van een politieagent. De agent surveilleerde op het centraal station toen de verdachte deze meerdere malen beledigde en daardoor het werk verhinderde. De verdachte is daarop aangehouden en voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE De politie hield een 27-jarige automobilist uit Almere op de Metropolestraat aan voor belediging van een politieagent. Surveillerende agenten lieten de verdachte donderdagavond stoppen voor een alcoholcontrole. Zij lieten hem een blaastest doen. Het resultaat hiervan was in orde en hij mocht zijn weg vervolgen. Om onduidelijke reden begon hij daarop de agenten te beledigen en hij gedroeg zich aggressief. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Geen vergunning
SWIFTERBANT Tegen een organisatie wordt onder andere proces-verbaal opgemaakt voor ontgrondingen zonder vergunning. Samen met de provincie controleerde de politie woensdagmiddag de werkzaamheden bij een bos in Swifterbant. Daar constateerden zij dat de stichting niet voor alle delen van de ontgronding een vergunning aangevraagd heeft. Ook was men begonnen met het aanleggen van een slibdepot waar nog geen vergunning voor afgegeven was. Verder zag de politie dat een hectare bos gekapt was. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Diefstal en bedreiging
ALMERE Bij een winkel op de San Franciscostraat vond donderdagmiddag een diefstal gevolgd door geweld plaats. Een medewerker zag dat een onbekende man twee kerstmannen wegnam. Hij probeerde samen met een omstander de man aan te houden. Deze vluchtte. Buiten ging een oplettende omstander achter de verdachte aan die in de richting van de Molenbuurt rende. Bij de busbaan hield de omstander de verdachte aan, maar volgens de verklaring van de omstander bedreigde de verdachte hem. Hij verklaarde daardoor de verdachte te laten gaan. Deze rende richting de Staalstraat. De politie is op zoek naar deze verdachte.

Aanrijdingen
LELYSTAD Donderdagochtend vonden op de Oostvaardersdijk twee aanrijdingen plaats. Een 28-jarige Lelystedeling reed in zijn auto richting Almere toen hij in de berm terechtkwam en onderaan de dijk tot stil stand kwam. Een getuige verklaarde dat de automobilist hem rechts over de vluchtstrook had ingehaald, weer invoegde en toen slipte. De 28-jarige is met onbekend letsel per GGD-ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk door filevorming door deze aanrijding vond donderdagochtend op de Oostvaardersdijk een kopstaartbotsing plaats. Een 44-jarige automobiliste uit Lelystad reed richting Almere en botste vermoedelijk achterop tegen de auto van een 48-jarige automobilist uit Lelystad. Beide bestuurders zijn met nekklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het voorste voertuig is afgesleept.

Ongeval
RUTTEN Donderdagmiddag raakte op een erf aan de Lemsterweg een 41-jarige man uit Rutten gewond aan zijn arm toen hij hiermee tussen een loopband van een machine terechtkwam. Een oplettende omstander hielp de man. Het slachtoffer is met armletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie