Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgische K3 op nummer 1 in de charts

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BMG NEDERLAND

K3 op nummer 1 in de charts

Slechts een week had het Belgische K3 er voor nodig om de Nederlandse albumlijsten te veroveren. Verleden week kwam het nieuwe K3 album Teleromeo op een vierde plek van de Album Top 100 binnen. Deze week stijgt het album door naar de eerste plaats.

Het succes van K3, het trio bestaande uit Karen, Kristel en Kathleen, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het drietal scoorde grote hits met nummers als Heyah Mamah, Alle Kleuren en onlangs nog met de dubbelsingle Blub, Ik Ben Een Vis!/Oma s Aan De Top.

Teleromeo is na het eerste album Parels en het uiterst succesvolle Alle Kleuren het derde album van de groep. Voor K3 betekent Teleromeo een tweede Nederlandse Album Top 10-notering. In augustus dit jaar stond de cd Alle Kleuren vier weken op de eerste plaats van de Album Top 100. BMG heeft van het nieuwe album Teleromeo ruim 40.000 exemplaren uitgeleverd en de meidengroep kreeg daarom tijdens de releaseparty van de cd al een gouden plaat uitgereikt. Ondertussen staat de teller na een week verkoop al op 70.000 exemplaren. Tot nu toe verkocht het drietal in Nederland in totaal 250.000 albums.

Het nieuwe album Teleromeo bevat als bonustrack de huidige hitsingle Blub, Ik Ben Een Vis! en verslaat met haar eerste plek in de hitlijsten de concurrentie van onder meer Andrea Bocelli en Michael Jackson.

Vrijdag 30 november treedt K3 op tijdens de eerste aflevering van Herberg De Leeuw, NCRV, 22.40 uur.

Voor meer informatie:
BMG Nederland
Telnr: 035 - 6256256

26 nov 01 12:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie