Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste voorstelling theaterestafette Meeuwenplaat Hoogvliet

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


Voorheen Goudkust eerste voorstelling van theaterestafette in Meeuwenplaat

13 november 2001

Twaalf bewoners uit Meeuwenplaat voeren op 30 november, 1 en 2 december het toneelstuk Voorheen Goudkust op. Het is de eerste voorstelling van een theaterestafette op Meeuwenplaat.

Nynke woont al dertig jaar in de buurt. Lang met veel plezier, maar de laatste tijd gaat het hard achteruit, vindt Nynke. Als ze een brief krijgt dat Annie, een ouwe buurvrouw en vriendin die nu in Amerika woont, bij haar wil komen logeren raakt ze in paniek. Annie schept in haar brieven altijd op over haar huis met zwembad in Amerika en Nynke wil tegenover haar eigenlijk niet weten dat de buurt zo veranderd is. Als Annie komt probeert ze dan ook alles dat vreemd en onbekend voor haar vriendin is, te verbergen en buiten de deur te houden. Maar de nieuwe buurbewoners van Nynke laten zich niet wegstoppen. Dit is heel in het kort geschetst de inhoud van het toneelstuk Voorheen Goudkust. Een voorstelling over oud en nieuw, vreemd en eigen, terugtrekken en naar buiten gaan. Voorheen Goudkust is een voorstelling die werd geschreven door Pieta Bot op basis van gesprekken met bewoners uit de Lampreibuurt. Regie is in handen van Cees Bavius en twaalf bewoners spelen de verschillende rollen. Het is de eerste voorstelling van een theaterestafette op Meeuwenplaat. Bewoners van Zalmplaat (SloopStories) geven deze keer het stokje door aan de Lampreibuurt. Bewoners van de Lamprei doen dat in februari 2002 aan bewoners van het Middengebied, die in een voorstelling het wel en wee van hùn buurt laten zien en het project eindigt juni 2002 in het KoBa-gebied. Cees Bavius en Pieta Bot van BAF- Bureau d' Arts sans Frontières waren verantwoordelijk voor het succesvolle SloopStories, gespeeld in de Dura Coignetflats op Zalmplaat, in samenwerking met deelgemeente Hoogvliet en Estrade Wonen. De Theaterestafette Meeuwenplaat is een samenwerking tussen Bureau dArt sans Frontière (BAF), de deelgemeente, het project Heel de Buurt, de Stichting Welzijn Hoogvliet, Vestia en Maasoevers. Voorheen Goudkunst wordt in de SWH-de Kom uitgevoerd op 30 november, 1 en 2 december.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie