Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afwijkingen op spelregels euro tijdig melden

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Afwijkingen op spelregels euro tijdig melden

De POR (Permanent Orgaan van Overleg) Euro Conversiecommissie heeft voor de overgang naar de euro een aantal richtlijnen opgesteld die gelden in het elektronisch berichtenverkeer tussen verzekeraars en hun assurantietussenpersonen. Verzekeraars die afwijken van deze spelregels kunnen dit nog tot en met 29 december melden bij het secretariaat van de commissie.

De vastgestelde spelregels voor de overgang naar de euro bestaan voornamelijk uit afrondingsregels die gelden voor bestaande portefeuilles. Zo moeten verzekerde bedragen worden afgerond op hele euros, waarbij 0,49 of minder naar beneden en 0,50 of meer naar boven wordt afgrond. Ook in het geval van eigen-risicobedragen, die veelal in hele guldenbedragen zijn vastgesteld, is het toegestaan deze af te ronden op hele euros. Verder worden de premiebedragen, die afhankelijk zijn van een rekenregel, conform die rekenregel opnieuw doorgerekend. Deze bedragen kunnen daardoor afwijken van het omgerekende bestaande premiebedrag. Afwijkingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan bij premiebedragen die worden geconverteerd zonder de rekenregel in acht te nemen.
Voor verzekeraars die afwijken van de spelregels geldt dat verschillen zullen ontstaan in hun administratie en die van het intermediair. Om hier zicht op te houden, moeten verzekeraars die niet volgens de spelregels zullen werken, dit zo snel mogelijk melden bij het secretariaat van de commissie. Het Verbond kan op die manier een totaal overzicht publiceren op zijn website. Ook verzekeraars die niet klaar zijn om in 2002 elektronisch P-views aan te leveren in euro, moeten dit aangeven (ook als dit geldt voor bepaalde productgroepen). De tekst zoals die door de verzekeringsmaatschappij wordt aangeleverd zal letterlijk worden overgenomen op de website. Afwijkingen op de genoemde afrondingsregels kunnen worden gemeld bij het secretariaat van de Projectgroep euro van het Verbond (Carolien Hielkema, (chiel@verzekeraars.nl)).

Bondig, november 2001

Ga een pagina terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie