Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste delen van stadsdeelplannen Eindhoven verschenen

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 30 november 2001

Eerste delen van stadsdeelplannen verschenen

Typisch Tongelre, Typisch Stratum, Typisch Gestel, Typisch Strijp, Typisch Woensel-Zuid en Typisch Woensel-Noord: van elk stadsdeelplan is onlangs deel één verschenen. De uitgaven bevatten een grote hoeveelheid feiten en cijfers en vormen de start van een proces om voor de Eindhovense stadsdelen plannen op maat te maken. Plannen die de gemeente het komend jaar in nauw overleg met samenwerkingspartners in die stadsdelen verder gestalte wil gaan geven.

De gegevens in de eerste delen vormen om te beginnen een nadere kennismaking met de stadsdelen. Per stadsdeel terugkerende themas zijn onder meer bevolking, volkshuisvesting, werk, gezondheid, leefbaarheid en veiligheid. De inleidende teksten bij ieder hoofdstuk worden ondersteund door fotos en statistische informatie in de vorm van tabellen, grafieken en kaarten. De uitgaven worden in een beperkte oplage binnen de gemeentelijke organisatie en onder de samenwerkingspartners in de diverse stadsdelen verspreid.

De gezamenlijke ontwikkeling van stadsdeelplannen is bedoeld om een extra impuls te geven aan het woon- en leefklimaat in de stadsdelen. De plannen dienen tenminste te bestaan uit een sterktezwakteanalyse, een inventarisatie van gemeentelijke activiteiten en beleidsvoornemens, een vergelijking van vraag en aanbod en een overzicht van knelpunten en prioriteiten. Over de totstandkoming van de stadsdeelplannen zal het college van burgemeester en wethouders medio december nadere besluiten nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie