Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondertekening aanzet Bedrijfsfaciliteiten N.V. in Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Nieuwe organisatie voor vastgoed en diensten

vrijdag 30 november 2001

Aanzet Bedrijfsfaciliteiten N.V.

Vrijdag 30 november aanstaande ondertekenen zes partijen, te weten Ammerbel B.V., Bouwfonds Wonen, Buitenhuis ZVH B.V., stichting Bijzondere Huisvesting, Rabobank Zaanstreek, en de gemeente Zaanstad in de Saentower in Zaandam de statuten en de
aandeelhoudersovereenkomst voor Aanzet Bedrijfsfaciliteiten N.V. Hiermee is de oprichting van Aanzet een feit.

Aanzet
wordt een organisatie voor vastgoed en diensten voor het Zaanse midden- en kleinbedrijf. Het gaat bedrijfsgebouwen (her)ontwikkelen voor nieuwe en vernieuwende ondernemingen zoals: zakelijk advies, creatieve diensten en moderne industriële productiebedrijven. Ook brengt Aanzet andere vestigingsaspecten bij de genoemde bedrijven onder de aandacht.

De nieuwe N.V. zal veel tijd besteden aan de samenhang en samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven uit de doelgroep. Aanzet moet een begrip worden onder het Zaanse midden- en kleinbedrijf.
Een van de eerste projecten die Aanzet in 2002 op het programma heeft staan, is de ontwikkeling en het beheer van de creatieve broedplaats ´De Drieling´ in de Oostzijde in Zaandam. De partijen achter Aanzet verwachten in 2002 ook een tweede locatie te ontwikkelen voor kansrijke midden- en klein bedrijven.

MKB beleid in Zaanstad

Van oudsher springen bij de Zaanse bedrijvigheid vooral de grotere bedrijven in de industriële en logistieke sector in het oog. Zaanstad heeft dan ook de kenmerken en het imago van een traditionele industriestad. De gemeente Zaanstad wenst daarnaast serieus werk te maken van de verbreding van de economisch bedrijvigheid in de stad. In de onlangs gepresenteerde Economische visie wil het gemeentebestuur de komst van nieuwe en vernieuwende midden- en kleinbedrijf (MKB) bevorderen in kernen, wijken en langs de Zaanoevers. Bekend is dat het midden- en klein kleinbedrijf zichtbaar bijdraagt aan het stedelijk economisch leefmilieu. De komst van Aanzet Bedrijfsfaciliteiten N.V. past prima in de nieuwe visie van Zaanstad. Vernieuwende bedrijven zoals zakelijke advies, creatieve diensten en moderne industriële bedrijven zijn van harte welkom in Zaanstad. Ze kunnen rekenen op een actieve, flexibele op maat gesneden en faciliterende benadering.

De organisatie
De partners van Aanzet kiezen voor een groeimodel. Hierin groeit Aanzet naarmate het aantal projecten en daarmee ook de inkomsten toenemen. Voor Aanzet is bij aanvang geringe personele capaciteit nodig, omdat de expertise en menskracht vooral vanuit de deelnemende partijen komen. Aanzet richt zich vooral op externe taken, bijvoorbeeld de directe service aan individuele mkb-bedrijven. Maar ook algemene activiteiten zoals het bieden van
huisvestingsmogelijkheden, acquisitie voor eigen panden en ontwikkeling & beheer van het vastgoed vallen in het takenpakket van de N.V.

Aanzet
werkt zowel voor de particuliere markt als voor de overheid, maar opereert zelfstandig, dus los van de gemeente. De nieuwe organisatie voert haar werkzaamheden uit minimaal op kosten-effectieve basis. Dat wil zeggen dat investeringen die de organisatie doet, terugverdiend moeten worden door huur- of verkoop opbrengsten. Die revenuen worden voor een deel ook weer ingezet voor nieuwe investeringen ter verbetering van de Zaanse economische structuur.

Zaandam, 30 november 2001
Persbericht nr. 2001-173

Voor meer informatie over dit onderwerp: Rob van Heeswijk, communicatieadviseur D.M.D. telefoon 075- 655 21 74.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie