Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Faber inversteert ruim 1 miljoen in natuurloket

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

www.minlnv.nl

Faber inversteert ruim 1 miljoen in natuurloket

FABER INVESTEERT RUIM 1 MILJOEN IN NATUURLOKET

Binnenkort kunnen gemeenten, projectontwikkelaars en anderen terecht bij het Natuurloket wanneer zij informatie willen over de aanwezigheid van beschermde plant- en diersoorten in hun streek. Deze gegevens zijn nu verspreid over een groot aantal plaatsen en organisaties. Via het Natuurloket is de informatie makkelijk toegankelijk gemaakt. De komende drie jaar stelt staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij hiervoor ruim een miljoen gulden beschikbaar. Op 30 november 2001 opent de staatssecretaris het Natuurloket in Nijmegen als gast van burgemeester Ter Horst.

Doel van het Natuurloket is om belanghebbenden, zoals gemeenten en projectontwikkelaars, behulpzaam te zijn bij het vaststellen van bestemmingsplannen en het ontwikkelen van bouwplannen. Dit om te stimuleren dat ze al in het beginstadium van de plannen gegevens zoeken over beschermde planten en dieren. Op deze manier kan voorkomen worden dat al gestarte projecten stilgelegd moeten worden vanwege de hamster, de kamsalamander, de zeggekorfslak, de wolfsklauw of een andere beschermde soort.

Het Natuurloket is opgericht samen met de Vereniging Onderzoek Flora en Fauna (VOFF). In de VOFF zijn de Particuliere Gegevensbeherende Organisaties verenigd, die met behulp van ruim 15.000 vrijwilligers landsdekkende informatie verzamelen over een groot aantal planten en dieren. Deze gegevens zijn de basis voor het Natuurloket. Daarnaast kan via het Natuurloket de VOFF of een andere organisatie op verzoek aanvullende informatie verstrekken.

Het Natuurloket is vanaf 30 november onder andere digitaal te bereiken op: www.natuurloket.nl

Mededeling voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie