Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerconferentie Maas en Schelde in Luik

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Ministersconferentie Maas en Schelde

MINISTERSCONFERENTIE MAAS EN SCHELDE

Op vrijdag 30 november zal staatssecretaris J.M. de Vries van Verkeer en Waterstaat deelnemen aan de ministerconferentie Maas en Schelde in Luik. Tijdens deze conferentie zullen (vertegenwoordigers van) de ministers van Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, het Vlaams Gewest, het Waals Gewest, het Brussels Gewest en Nederland de gecoördineerde aanpak van het waterbeheer in de stroomgebieden van de Maas en de Schelde nader uitwerken. De gecoördineerde aanpak vloeit voort uit de Kaderrichtlijn Water, die op 22 december 2000 in werking is getreden. De Kaderrichtlijn Water heeft als doel het waterbeheer te coördineren en te integreren, de kwaliteit van het water en de ecosystemen te verbeteren en de raadpleging van het publiek te versterken.

Na de opening door minister Foret van het Waals Gewest zullen de voorzitters van de Internationale Commissie voor de Bescherming van de Maas (ICBM) en de Internationale Commissie voor de Bescherming van de Schelde (ICBS) een inleiding verzorgen. Een vertegenwoordiger van de Europese Commissie zal vervolgens ingaan op de situering van de Kaderrichtlijn Water. Na de statements van de deelnemers zal een ministersverklaring worden aanvaard. Aansluitend vindt een persconferentie plaats.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Wim van der Weegen
Persvoorlichter Ministerie van Verkeer en Waterstaat 070-351 7044/06-2224 9765

29 nov 01 16:36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie