Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opstelling PvdA en VVD ESF-debat riekt naar doofpotterij

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Opstelling PvdA en VVD inzake ESF-debat riekt naar "doofpotterij"

30 november 2001

Volgens Tweede Kamerlid Gerda Verburg riekt de opstelling van de PvdA en VVD in de aanloop naar het ESF-debat in de Kamer naar "doofpotterij". Tijdens de procedurevergadering - op 28 november jl. - ter voorbereiding van het debat, dat volgens afspraak nog voor het kerstreces zou moeten plaatsvinden, bleek dat PvdA en VVD de spreektijd voor D'66 en de oppositie tijdens het ESF-debat plotseling wilde halveren. In plaats van 30 minuten zouden deze partijen nog slechts 13 minuten spreektijd krijgen.

"Dat is onacceptabel en een blamage voor het parlement", aldus Verburg. "Het debat over de bouwfraude mocht zeseneenhalf uur duren, en een debat over de ESF-kwestie zou slechts vier uur mogen duren, terwijl in dat laatste debat een periode van maar liefst zes jaar moet worden geëvalueerd, en het om een schadepost gaat die waarschijnlijk meer dan een miljard gulden bedraagt."

Het CDA zou graag zien dat het ESF-debat pas na het kerstreces, in de tweede helft januari, wordt gehouden, omdat er dan meer tijd voor kan worden vrijgemaakt. Nu het debat waarschijnlijk nog voor het kerstreces wordt gehouden, wordt het ergens tussen de overige vergaderingen en debatten geperst en dat is niet in het belang van het parlement. Het CDA zal echter niet wegblijven bij het debat. Daarvoor is de kwestie te belangrijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie