Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-11-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 12.45 u) Vrijdag, 30 november 2001

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
Een 57-jarige bestuurster van een auto Maastricht bleek afgelopen donderdagavond op de Aureliushof in Maastricht onder invloed haar auto te besturen. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees een ademanalyse uit dat de Maastrichtse vrouw ruim viermaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 2,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op. Een 25-jarige automobilist uit het Belgische Lanaken die afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Bosscherweg met zijn auto in een slip was geraakt waarbij hij met zijn auto een boog van een ijzeren brug raakte, bleek eveneens onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de Belg ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Maastricht; schennispleger
De politie betrapte afgelopen donderdagavond op de Mariastraat in Maastricht een 53-jarige Maastrichtenaar bij schennispleging (toonde een vrouw zijn geslachtsdeel). De Maastrichtenaar, waarvan de politie aanwijzingen had dat er sprake was van flink alcoholgebruik, werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek, maar ook ter ontnuchtering werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Uitslaande brand Maharishi-complex Valkenburg a/d Geul Vrijdagmorgen 30 november 2001 om 01.10 uur ontstond door nog onbekende oorzaak brand in Huize Boschlust, een voormalig kloostercomplex aan de Kloosterweg in Valkenburg a/d Geul. Dit gebouw verleent op dit moment onderdak aan de `Academie voor bewustzijnsontwikkeling`, zijnde een onderdeel van de Maharishi organisatie.
De vrijwillige brandweer van Valkenburg rukte uit naar de melding maar moest al vlug opschalen omdat er sprake was van een grote brand. Bijstand werd geleverd door de brandweerkorpsen van Kerkrade/Landgraaf en Maastricht. In totaal zo`n 50 brandweerlieden bestreden de brand met 4 autospuiten, 2 ladderwagens en een commando-unit. De brand was ontstaan op de 4e etage van de noordelijke vleugel, onder de dakconstructie. Alle bewoners, 89 in getal waaronder een enkele dagen oude baby, werden geëvacueerd. Er waren geen gewonden. De gemeente Valkenburg zorgde voor nachtverblijf in de hotels Schaepkens van Sint Fyth en Atlas (Broekhem). De eerste opvang vond plaats in hotel Tummers, kort bij het gemeentehuis.
Het rampenplan van de gemeente Valkenburg a/d Geul werd voor een deel in werking gesteld. Een kwartier na de eerste melding was een crisiscentrum onder leiding van burgemeester Nuytens ingericht in het gemeentehuis.
Om 04.40 uur werd het sein `brand meester` gegeven. Hoe groot de schade aanvankelijk zal zijn is nog niet bekend. Zeker is dat de hele kapconstructie van de noordvleugel geheel in vlammen op ging. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie