Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad stemt in met meerjarig perspectief voor cultuur

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Persbericht ministerraad
30 november 2001

MINISTERRAAD STEMT IN MET MEERJARIG PERSPECTIEF VOOR CULTUUR

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen ingestemd met het meerjarig perspectief voor cultuur. Dit meerjarenplan beschrijft hoe de huidige ontwikkelingen op het culturele vlak kunnen worden doorgetrokken in het toekomstig cultuurbeleid. Bij de behandeling van de OCW-begroting 2001 heeft de Tweede Kamer het kabinet per motie verzocht een perspectief te schetsen voor het cultuurbeleid. Met dit voorstel komt het kabinet tegemoet aan deze motie.

Het meerjarenplan is geschreven om op het geschikte moment de politiek verantwoordelijken alternatieven te bieden, zonder daarbij bij voorbaat budgettaire of politieke richtingen aan te geven. In het meerjarenplan wordt onder meer gewezen op aandachtsgebieden als cultuurbereik, cultuureducatie, cultureel ondernemerschap, de rol van internet, monumentenzorg en archeologie.

RVD, 30.11.01



reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie