Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bonden stellen justitie ultimatum

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ABVAKABO FNV
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Bonden stellen justitie ultimatum (30 nov)

PERSBERICHT ABVAKABO FNV BPSAG CFO-CNV-bond

Zoetermeer, 30 november 2001

ABVAKABO FNV, BPSAG en CFO CNV-bond hebben vandaag een ultimatum gesteld aan de hoofddirectie van de Dienst Justitiële Inrichtingen. De werkgever krijgt tot 6 december 2001 de tijd om de eisen van de bonden in te willigen. Om 14:00 uur vindt een overleg plaats. Wanneer de hoofddirecteur de uitkomsten van het overleg van 28 november jl. dan niet in harde afspraken omzet, vindt op 18 december 2001 een landelijke actiedag en zondagsdiensten plaats.

De belangrijkste eis van de bonden is aanpassen van de verhouding gedetineerden versus medewerkers, middels het afschaffen van de 103% maatregel en het maken van roosters op basis van het feitelijk beschikbare personeel. De werkgever dient daarbij dus rekening te houden met het forse ziekteverzuim en personeelstekort. Daarnaast dienen aanvragen voor (ouderschaps en senioren) verlof en opleidingen te worden toegekend conform de CAO. Eventueel overwerk dient te passen binnen de arbeidstijdenwet en moet vergoed worden.

Afgelopen woensdag heeft de hoofddirecteur toegezegd afspraken te willen maken, maar hij heeft tot op heden geen zekerheid gegeven over de te nemen maatregelen. Onze leden leven nu lang genoeg op beloftes, de werkgever moet concreet worden en over de brug komen, aldus de vertegenwoordigers van de drie bonden. De bonden zetten de voorbereidingen voor de acties daarom door.

Wanneer de hoofddirectie niet binnen het ultimatum aan de eisen voldoet, komen de leden op 18 december naar Den Haag om hun eisen kracht bij te zetten. In de inrichtingen worden dan zondagsdiensten gedraaid. Indien nodig vinden ook hierna nog acties plaats, totdat DJI overgaat tot de juiste maatregelen.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie