Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het Magazijn wint De Nieuwe Stad Prijs 2001 van Den Haag

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-11-30: Het Magazijn wint De Nieuwe Stad Prijs 2001

Het Magazijn aan het Esperantoplein 16 op Bedrijvenkwadrant De Verademing, het voormalig gemeentelijk industrieterrein is de winnaar van De Nieuwe Stad Prijs 2001. Winkelgebied Haagsche Bluf won met overweldigende meerderheid van stemmen de publieksprijs. Vrijdag 30 november reikte de voorzitter van de jury wethouder Arend Hilhorst de prijzen uit. Het Magazijn wint hiermee een geldprijs van fl. 25.000,- en een plaquette van Frederik Müller. Haagsche Bluf sleept de geldprijs van fl. 10.000,- in de wacht.

Het Magazijn is een voormalige fabriekshal die met volledig behoud van de eigenheid is verbouwd tot aantrekkelijke werk- en winkelruimten. De verbouwing is op aansprekende wijze uitgevoerd en Het Magazijn biedt nu ruimte aan een verrassende menging van functies. De dynamiek en de vernieuwing die dit project uitstraalt spreken de jury erg aan. Dergelijke initiatieven zijn essentieel voor 'de nieuwe stad'. Haagsche Bluf was tot het laatst een geduchte mededinger naar de prijs. Maar het grote maatschappelijke belang van de revitalisering van het verkommerde oude industriegebied heeft de jury ertoe gebracht de prijs aan Het Magazijn toe te kennen.

Dat winkelgebied Haagsche Bluf alom zeer gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het enorme aantal inzendingen van het Haagse publiek. Het winkelgebied kreeg 541 van de 798 stemmen.

De andere genomineerden die ondanks veel lof van de jury de prijs niet kregen, waren: Woongebouw Erasmus, Wooncomplex Melis Stokelaan, Noeroel-Islam Moskee.

30 november 2001

last update: 3 december 2001 ;pag.: 9642; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie