Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening digitaal trapveld in Rotterdams stadsdeel Zeeburg

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

Opening Cybersoek

Op vrijdag 30 november werd Zeeburgs digitale trapveld Cybersoek aan het Borneoplein 5 in de Indische Buurt officieel geopend. Buurtbewoners waren daarbij van harte welkom.

In Cybersoek kunnen mensen leren omgaan met computers en internet. Het ´trapveld´ staat voor een plek in de buurt waar je samenkomt om te oefenen, te leren en te experimenteren. Hoewel door de naam misschien de indruk wordt gewekt dat dit project vooral gericht is op jongeren, is dit niet het geval. Het trapveld staat open voor alle wijkbewoners, jong & oud. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom in Cybersoek. Beiden kunnen gebruik maken van de open inloop (elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur), het internetcafé en het cursusaanbod.

De opening op 30 november werd voltrokken door Saskia Bruines, wethouder ICT van Amsterdam. Bezoekers konden zich achter de computer inschrijven voor een cursus. Daarnaast werd een digitaal ´wensenboek´ gecreëerd: bezoekers konden hierin aangeven over welk ICT-aspect zij meer willen weten en wat zij Cybersoek en de buurt in de nabije toekomst wensen. Stadsdeelwethouder en mede-initiatiefnemer Tjeerd Herrema overhandigde de sleutel van het pand aan het team van Cybersoek. Herrema: ´we hopen door Cybersoek zo veel mogelijk mensen uit de Indische Buurt kennis te laten maken met computers en met elkaar, en met de verschillende vormen van nieuwe media, zoals internet. Dit past helemaal in het beeld van Zeeburg is Cyburg. Internet zal steeds belangrijker worden voor diensten en informatie voor burgers´.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie