Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoeksproject Strafvordering 2001

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Onderzoeksproject Strafvordering 2001

De onderzoeksgroep Strafvordering 2001, bestaande uit onderzoekers van onder meer de vakgroepen straf(proces)recht van de Rijksuniversiteit Groningen (prof.mr. G. Knigge) en de Katholieke Universiteit Brabant (prof.mr. M.S. Groenhuijsen), verricht onderzoek naar de grondslagen van een strafprocesrecht waarmee Nederland de nieuwe eeuw kan ingaan. Vandaar de titel van het project. Het project ontwikkelt in dat verband hoofdlijnen voor een nieuw wetboek waarmee recht wordt gedaan aan zowel de ontwikkelingen in de nationale strafrechtspleging, als aan de betekenis van het EVRM en andere internationaliserings-aspecten van de strafrechtelijke rechtshandhaving. Het wordt financieel mogelijk gemaakt met subsidie van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie