Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GIB verkoopt Club aan Proxis

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 29/11/2001

GIB verkoopt Club aan Proxis - Mitiska Net Fund Europe - KBC investco

GIB verkoopt 100% van het kapitaal van Club aan Proxis gefinancierd door een Belgische groep van investeerders bestaande uit Mitiska Net Fund Europe, KBC Investco en particuliere investeerders.

Mitiska Net Fund Europe, een risicokapitaalfonds actief in de Internetsector, is samen met KBC Investco de belangrijkste aandeelhouder van Proxis, leider in e-commerce in België en Nederland. Proxis zet meer dan 3 miljoen boeken, CD's, viceos en DVD's ter beschikking van haar klanten. In 2000 boekte Proxis een verkoop van 8,8 miljoen.

Club werkt met een in Europa unieke winkelformule, die zich gelijkmatig toelegt op boeken en papierwaren. De keten telt 26 winkels, allemaal in België, en boekte in 2000 een verkoop van 44,2 miljoen.

Het samengaan van Club en Proxis zal uitmonden in een vernieuwende distributieformule, die traditionele handel en e-commerce combineert. Hierdoor zullen klanten 24 uur op 24 hun keuze kunnen maken uit een enorm aanbod producten gekoppeld aan de diensten van de traditionele handel. Dit partnership zal zich voor de twee ondernemingen ook vertalen in allerlei synergieën, onder meer op het vlak van toelevering en commerciële diensten. Het zal hun respectievelijke medewerkers tegelijk ook nieuwe ontplooiingskansen bieden.

De transactie zal eind januari 2001 afgesloten worden en zal een netto positieve weerslag hebben van ongeveer 3 miljoen op de geconsolideerde winst 2001 van GIB GROUP.

Bron: GIB
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie