Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arbeidsvoorwaardennota CNV kiezen voor kwaliteit

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV


Arbeidsvoorwaardennota Dienstenbond
CNV:

Kiezen voor kwaliteit

De economische situatie is ongewis. Dat hoeft niet tot paniek te leiden. Maar dat noopt wel tot enige voorzichtigheid. Op basis van de specifieke ontwikkeling bij een bedrijf, moeten we komen tot gedifferentieerde looneisen: maatwerk dus.

Uitgangspunt is koopkrachtbehoud van minimaal 2,25 procent, en afhankelijk van het bedrijf waarmee we onderhandelen een looneis tot 4 procent. Dit zegt arbeidsvoorwaardencoördinator Gerard van Linden van de Dienstenbond CNV naar aanleiding van de vaststelling van de arbeidsvoorwaardennota in de Bondsraad.

De Dienstenbond CNV heeft, naast loon, een aantal prioriteiten gesteld die moeten worden opgenomen in alle CAO-voorstellen voor het seizoen 2002:


- Arbeid en zorg

- Employability

- Preventie en reïntegratie

- Groepen met een achterstand op de arbeidsmarkt
Bij het invullen van bovenstaande prioriteiten is het belangrijk om oog te hebben voor de verschillen tussen mensen als het gaat om hun wensen en behoeften. De Dienstenbond CNV is voorstander van arbeidsvoorwaarden die op de individuele werknemer zijn toegesneden.

Tijdens de vaststelling is het onderwerp internationale collegialiteit toegevoegd aan de prioriteitenlijst. De sociale en economische omstandig-heden waar werknemers in grote delen van de wereld in verkeren, noodzaken tot internationale collegialiteit, vindt de Bondsraad van de Dienstenbond CNV.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dienstenbond CNV-bestuurder Aletta Bulsink (tel. kantoor: 055-5772640, tel. mobiel: 06 - 2047 18 88 of per email: (a.bulsink@cnvdibo.nl)) of met Rina van der Werf, voorlichter/journalist (tel. kantoor: 023-5651052, tel. mobiel: 06-2000 52 72 of per email: (r.vanderwerf@cnvdibo.nl)).

Hoofddorp, 28 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie