Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen (middag editie)

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-11-2001
Politiebericht Groningen (middag editie) Vrijdagmiddag 30 november 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: overvaller meldt zich op politiebureau Een 32-jarige man uit Veendam meldde zich donderdag bij het politiebureau aan de Rademarkt met de mededeling dat hij woensdag een man had overvallen. Hij vertelde dat hij verwachtte dat de politie hem toch op het spoor zou komen en daarom gaf hij zichzelf alvast aan. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij bekende verantwoordelijk te zijn voor de overval op een 55-jarige man in de Agricolastraat op woensdag 28 november. Vervolgens bekende de verslaafde man, die op het ogenblik een zwervend bestaan heeft, op 23 november een bejaarde vrouw in de Nieuwe Sint Jansstraat in haar woning te hebben beroofd. De behaalde buit van de overvallen is door de man omgezet in verdovende middelen en levensbehoeften. Hij zit vast en wordt nader verhoord door de politie.

Groningen: vrouw (19) mishandeld op Trompbrug; politie zoekt getuigen Een 19-jarige vrouw uit Groningen deed donderdag aangifte van een brutale mishandeling door twee nog onbekende mannen woensdagnacht op de Trombrug. De vrouw werd rond 00.30 uur door twee mannen op de Trompbrug zonder enige aanleiding van haar fiets getrokken en mishandeld. Zij liep hoofdverwondingen op en kneuzingen over het hele lichaam en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Op een gegeven moment stopte de mishandeling en verdwenen de twee mannen op een damesfiets in de richting van het centrum. Het signalement van de twee mannen:
Dader 1: blanke man, leeftijd tussen de 20/30 jaar, lengte +/- 1.85 m., gezet postuur, krullend onverzorgd dik haar. Gekleed in een donker groene donsjas, spijkerbroek met witte sportschoenen. Opvallend was dat hij in het bezit was van een zwarte tas met daarin een witte stok of hengel van ongeveer 2 meter.
Dader 2: blanke man, leeftijd 20/30 jaar, lengte 1.75/1.80 m., smal ingevallen gezicht, onverzorgd krullend haar. Gekleed in zwarte ¾ jas, donkere broek en lichte sportschoenen.
De politie is op zoek naar getuigen van de zware mishandeling. Mensen die iets gezien hebben van het misdrijf of rond de tijd van het misdrijf de twee mannen hebben gezien of anderszins informatie voor de politie hebben, worden verzocht te bellen naar basiseenheid Centrum via 0900 8844 (30 c/m).

Groningen: poging beroving bij prostituee
Vrijdagochtend werd de politie gestuurd naar een peeskamertje op de Nieuwstad waar een voorbijganger een 26-jarige Stadjer in bedwang hield. Hij was op het geschreeuw afgekomen van een 23-jarige prostituee die naar eigen zeggen werd beroofd van haar mobiele telefoon door haar 26-jarige klant. De politie nam de dronken klant mee naar het bureau voor het uitslapen van zijn roes en nader verhoor.

Hoogezand/Kolham: file als gevolg van aanrijdingen op A7 Vrijdagochtend ontstond er een flinke file op de A7 richting stad ter hoogte van Kolham na een kop-staart aanrijding. De aangroeiende file werd door de politie beveiligd maar een 57-jarige automobilist uit Beerta had het stilstaande verkeer te laat in de gaten en botste tegen de wagen van een 53-jarige Winschoter. De man uit Beerta is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Na de tweede aanrijding waren beide rijbanen van de A7 tijdelijk geheel geblokkeerd.

Midwolde: illegale plakker
Bij een bushalte aan de Pasop in Midwolde was een 24-jarige man uit Winschoten vrijdagmiddag illegaal affiches aan het plakken. Even daarvoor had hij posters geplakt aan de Barckemalaan. De man ging mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Snelheidscontroles
Op de Holm in Tolbert werd vrijdagmiddag gecontroleerd op snelheid. Van de 80 langsrijdende voertuigen op de 60 km weg reden er 10 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur. Op de N360 bij Garmerwolde waar een maximumsnelheid geldt van 80 km per uur reden 22 van de 560 gecontroleerde voertuigen te hard. De snelste reed 98 km per uur. In Bedum werd op de St Annerweg de snelheid gemeten. Van de 140 passerende voertuigen reden er 21 sneller dan de limiet van 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid; 108 km per uur.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie