Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Decreet gelijkekansenbeleid in het onderwijs Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams Onderwijsminister Marleen VANDER- POORTEN heeft de Vlaamse regering principieel het licht op groen gezet voor het voorontwerp van decreet betref- fende een gelijkekansenbeleid in het onderwijs. Het voorontwerp tekent een gelijkekansenbeleid voor het onderwijs uit vanuit drie belangrijke principes :


- een principieel recht op inschrijving in de school van keuze; een leerling kan nog slechts in een beperkt aantal gevallen geweigerd worden of doorverwezen worden naar een andere school.


- de uitbouw van een lokaal gelijkekansenbeleid; het decreet tekent lokale overlegplatforms uit waarin onder- wijsverstrekkers én lokale actoren zetelen. Belangrijk ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie