Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Performanter elektronisch netwerk voor de hogescholen Belgie

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

De Vlaamse overheid verleent een subsidie van 2,5 miljoen euro (100 miljoen fr.) voor de opwaardering van de elek- tronische netwerkinfrastructuur van de 24 Vlaamse hogescholen. Zij heeft dit beslist op voorstel van de Vlaamse ministers Marleen VANDERPOORTEN en Dirk VAN MECHELEN.

Universiteiten en onderzoeksinstellingen zijn al jaren aangesloten op BELNET, het federaal beheerde elektronische onderzoeksnetwerk van België, en kunnen daardoor aanpikken bij het internationale onderzoeksgebeuren. Een dergelijk netwerk laat toe grote hoeveelheden data snel elektronisch te versturen. Zo kunnen onderzoekers over de hele wereld op een zeer efficiënte manier met elkaar gegevens uitwisselen en ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie