Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Frans rapport over val Srebrenica pijnlijk voor Nederland

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Frans rapport over val van Srebrenica pijnlijk voor Nederland

De publiciteit over de uitkomsten van het Franse onderzoek zijn pijnlijk voor Nederland. Let wel: het is een Frans rapport, dat door de paarse partijen veel te gemakkelijk wordt omarmd. Hier wreekt zich dat Nederland zelf geen eigen enquête heeft ingesteld. Het CDA heeft daar wel steeds op aangedrongen en zelfs een voorstel daartoe in de Eerste Kamer gedaan.

Verhagen: "Nu wachten we op een Niod-onderzoek, dat keer op keer wordt uitgesteld, en zal er waarschijnlijk nog daarna een enquête moeten worden ingesteld. De verantwoordelijkheid van dit drama mag niet enkel op de schouders van de Dutchbatters komen te rusten. Er is ook een politieke verantwoordelijkheid. Vervolgens zijn we dan echter zo ver verwijderd geraakt van de gebeurtenissen dat dit de enquête niet ten goede komt." Geen van de betrokken politici zal dan nog in actieve dienst zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie