Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steeds meer mensen Hilversum kennen Participatiefonds

Datum nieuwsfeit: 30-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Steeds meer mensen kennen Participatiefonds
Zo'n zeventien procent van de Hilversummers met een huishoudinkomen tot netto f 2000,- per maand zegt gebruik te gaan maken van het Participatiefonds. Dat is één van de uitkomsten van de gemeentelijke omnibusenquête, die de afdeling Onderzoek en Statistiek (O&S) jaarlijks houdt.

Dit fonds is door de gemeente opgericht om mensen met kleine inkomens tegemoet te komen. Zo kan het Participatiefonds bijvoorbeeld bezoek aan een voorstelling in de schouwburg vergoeden, of het lidmaatschap van een sportvereniging. Probleem is echter dat steeds weer blijkt dat niet alle Hilversummers die het aangaat, weten van het fonds.

O&S heeft ook dat gemeten. Was in 1996 nog slechts negen procent van de Hilversummers op de hoogte van het bestaan van het fonds, dit jaar zegt 23 procent het Participatiefonds te kennen.

Wilt u meer weten over het Participatiefonds dan kunt u terecht bij de afdeling Sociale Zaken in de Oude Torenstraat; tel: 629 24 06.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie