Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open dag Projectorganisatie Betuweroute in Geldermalsen

Datum nieuwsfeit: 01-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldermalsen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geldermalsen

Open Dag Betuweroute

Op zaterdag 1 december a.s. houdt de Projectorganisatie Betuweroute open dag. Belangstellenden kunnen deze dag kennis nemen van de Betuweroute en al haar facetten. Plaats van het evenement is het Informatiecentrum van de Betuweroute in Tiel, Laan van Westroyen 6. Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur.

Dit is het tweede jaar op rij dat de Projectorganisatie Betuweroute belangstellenden de gelegenheid biedt een kijkje in de keuken te nemen. Naast informatie over de werkzaamheden, is er een geluidsdemonstratie. Ook worden doorlopend films gedraaid over de Betuweroute. Bijzonder is de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de tentoonstelling "Opgespoord Verleden, Archeologie in de Betuweroute". Deze reizende tentoonstelling staat op dat moment in Geldermalsen. Topstuk is de reconstructie van Trijntje. Het oudste skelet van Nederland, gevonden bij Hardinxveld-Giessendam, heeft haar gezicht teruggekregen. Een gratis pendelbusje brengt mensen van Tiel naar Geldermalsen en weer terug. Daarnaast kunnen geïnteresseerden terecht bij de werkzaamheden in Kesteren. De Cuneraweg, een provinciale weg, gaat in toekomst met een viaduct over de Betuweroute en de A15 heen. Een heel werk wat goed laat zien waar de bouw van de Betuweroute in Gelderland om draait. Ook hier kan men gebruik maken van een pendeldienst. Uiteraard zijn er voor kinderen ook leuke activiteiten georganiseerd. Er is een kleiwedstrijd en er kan gekleurd en getekend worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariëlle van Oord, medewerkster informatiecentrum, telefoonnummer 0344-698566.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie