Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten politie regio Limburg Zuid

Datum nieuwsfeit: 01-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-12-2001 Politieberichten politie regio Limburg Zuid Perberichten regionaal

Sittard:

Geleen, bromfietscontrole

De politie heeft vrijdagmiddag in Geleen een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Markt in die plaats. Daarbij werden 35 van deze tweewielers uitvoerig gecontroleerd. Dit leverde in totaal 26 bekeuringen op van uiteenlopende aard. Twee brommers werden voor nader onderzoek in beslag genomen.
In de avonduren werd de controle omgezet in een verlichtingscontrole waarbij 13 bekeuringen werden uitgeschreven aan evenzoveel automobilisten omdat de verlichting van hun voertuigen niet in orde was.

Susteren, dode bij verkeersongeluk.
Bij een aanrijding op de Oude Rijksweg Zuid in Susteren kwam vrijdagavond kort voor 18.00 uur een 52-jarige inwoner van Sittard om het leven.
De man stak met zijn fiets de weg over en zag daarbij een in de richting van Sittard rijdende personenauto over het hoofd. De bestuurder van deze auto, een 32-jarige inwoner van Heerlen, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer was op slag dood. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval.

Maastricht

Maastricht, gewapende oplichter

Vrijdagavond omstreeks 18.30 uur viel een 20-jarige inwoner van het Belgische Maasmechelen in een parfumeriezaak aan de Grote Staat in Maastricht bij het kopen van goederen met een gestolen creditcard door de mand. De man werd door beveiligingspersoneel aangehouden waarna de politie werd gewaarschuwd. De man bleek nog zes plastic draagtassen met pas gekochte spullen bij zich te hebben. Deze goederen, die een waarde van enkele honderden guldens vertegenwoordigen, waren eveneens betaald met de gestolen creditcard. De politie trof in de jas van de Belg een geladen pistool aan.
De man werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Kerkrade

Kerkrade, autodieven aangehouden

Tijdens de controle van een personenauto met drie inzittenden zaterdagmorgen om 01.50 uur op de Heerlenersteenweg in Kerkrade, constateerde de politie dat de bedrading van het contactslot bloot lag en er vals contact was gemaakt. Nader onderzoek leerde dat het drietal de auto kort tevoren vanaf de Richerstraat in Kerkrade had gestolen. De eigenaar mistte zijn voertuig nog niet. De drie, twee mannen van 25 en 34 jaar en een vrouw van 21 jaar, hebben geen vast adres. Ze werden voor nader onderzoek ingesloten.

Landgraaf, inbraak
In de loop van vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Don Boscolaan. Een schuipui werd geforceerd om binnen te komen. Op de benedenverdieping werden meerdere vernielingen aangericht. Gestolen werd onder meer een videocamera en een computer.

Heerlen

Heerlen, gewond bij aanrijding

Een 40-jarige bromfietser uit Heerlen brak vrijdagavond omstreeks 22.00 uur zijn hand bij een aanrijding tegen een op de Voskuilenweg stilstaande personenauto. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Atrium ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie