Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 01-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 13.00 uur
Doorrijden na aanrijding

MIJDRECHT Op de kruising Dokter van den Berglaan-Leicester is vrijdagmiddag rond drie uur door een aanrijding een 16-jarige jongen uit Mijdrecht gewond geraakt. Een automobilist kwam van de Leicester en verleende geen voorrang aan de bromfietser. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de jongen tegen het voorportier van de auto aanreed.

Door de aanrijding liep de jongen verwondingen op aan zijn armen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De automobilist is na de aanrijding vol gas weggereden en heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Auto in sloot

BREUKELEN Op vrijdagavond kreeg de politie rond half acht de melding dat een auto in de sloot langs de Breukelerwaard lag. Bij de plek aangekomen bleek dat de 39-jarige bestuurder uit Ermelo door onbekende oorzaak uit de bocht was geraakt en in de enkele meters lager gelegen sloot was terechtgekomen.

Samen met een 42-jarige inzittende uit Den Haag was de bestuurder uit de auto gekropen. Het tweetal hield aan het ongeval naast een nat pak een hoofdwond en nek- en rugklachten aan over. Zij werden per ambulance naar het Mesos ziekenhuis in Utrecht vervoerd.

Rijden onder invloed

WOERDEN Op de Waardsebaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond drie uur een 32-jarige vrouw uit Woerden tijdens een routinecontrole aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Na een ademanalyse op het bureau bleek de vrouw met 1,55 promille alcohol in haar bloed te hebben gereden. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en zij zal een dagvaarding ontvangen.

Daders vernieling opgepakt

WOERDEN Vrijdagmiddag rond zes uur werd op de Rijnstraat een reclamebord voor een winkel vernield.
Door medewerkers van de winkel werd gezien dat drie jongelui het reclamebord voor de winkel omver trapten. Toen zij de jongelui op hun gedrag aanspraken ontstond een vechtpartij waarbij een 24-jarige medewerker uit de winkel oogletsel opliep. Hierop gingen de verdachten er van door.
Aan de hand van het signalement konden de drie - twee mannen van 18 en 19 jaar respectievelijk uit Leiden en Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Woerden - door de politie worden aangehouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Uit onderzoek bleek dat de vrouw geen strafbare feiten had gepleegd waarna zij in vrijheid werd gesteld. De twee verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten.

Verlichtingscontrole
HARMELEN Vrijdagochtend vond op de Haanwijk een fietsverlichtingscontrole plaats. In samenwerking met 3VO en een plaatselijke rijwielhandel was de controle georganiseerd en was gericht op de schoolgaande fietsers die buiten Harmelen naar school gaan.

In totaal werden 160 (brom)fietsen gecontroleerd. Van de 40 fietsen waarvan de verlichting niet in orde was konden er 26 ter plaatse worden gerepareerd. Van 14 fietsen waren de mankementen dusdanig dat zij op een later tijdstip gerepareerd moesten worden. De bestuurders kunnen de fiets, na reparatie, alsnog voor goedkeuring aanbieden. Mocht dit niet het geval zijn dan volgt alsnog een bekeuring.

Verkeersongeval letsel
ABCOUDE Vrijdagochtend rond acht uur vond op de Lange Coupure een frontale aanrijding plaats. Twee bestelbussen waren bij de wegversmalling frontaal met elkaar in botsing gekomen. Door de aanrijding liep een 72-jarige automobilist uit Loenen knieletsel op. Een 50-jarige inzittende uit Abcoude klaagde over pijn in de borst. Beiden zijn voor controle door de ambulance overgebracht naar het AMC.
De beide voertuigen zijn door een sleepbedrijf weggetakeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie