Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 01-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 1-12-2001
Politieberichten van 31/11 (13.00 uur) tot 1/12 (13.00 uur)

Leeuwarden: aanhouding
Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden is vrijdag om 11.20 uur aangehouden wegens poging tot diefstal in een school aan de Brandemeer. De man werd door een medewerkster van de school, een 45-jarige inwoonster van Leeuwarden, in een klaslokaal aangetroffen terwijl hij daar in een tas stond te rommelen. De medewerkster waarschuwde de politie, die de man aanhield en naar het bureau overbracht.

Wolvega: inbraak woning
Vrijdag werd tussen 5.00 en 14.00 uur ingebroken in een woning aan de Lindenlaan. Men kwam de woning waarschijnlijk binnen met een valse sleutel, waarna een computer werd weggenomen. De 31-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: mishandeling
Een 29-jarige inwoner van Heerenveen is vrijdag om 15.00 uur aangehouden, omdat hij een 21-jarige medewerker van een winkel aan de Wirdumerdijk had mishandeld. De man was in beschonken toestand de winkel binnengekomen en begon zich vervolgens vervelend te gedragen over een rekening. Hij sloeg vervolgens de medewerker van de winkel enkele malen in het gezicht. Een in de winkel aanwezige klant schoot te hulp, waarop de verdachte wegvluchtte. Hij werd korte tijd later op de Oosterstraat op grond van zijn signalement aangehouden.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden is vrijdag om 18.10 uur aangehouden wegens diefstal in een winkel aan het Zaailand. De vrouw was door winkelpersoneel betrapt, toen zij een flesje parfum met en waarde van 75 gulden wilde meenemen zonder te betalen. Ze werd aan de politie overgedragen.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Een 20-jarige motorrijder uit Zwaagwesteinde is vrijdag om 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Jupiterweg. Hij botste op de auto van een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden, toen deze linksaf een oprit in wilde rijden en verzuimde de haar tegemoetkomende motorrijder voorrang te verlenen. De Zwaagwesteinder werd met rugletsel per ambulance naar het MCL overgebracht.

Leeuwarden: belediging
Een 38-jarige Leeuwarder is vrijdag om 22.00 uur op de Prins Hendrikstraat aangehouden wegens belediging van politieambtenaren. De man had zijn middelvinger opgestoken naar een passerende politieauto. Op het politiebureau werd proces0verbaal tegen hem opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak auto
Vrijdag is tussen 20.30 en 21.45 uur ingebroken in een aan de Jan Jelles Hofleane geparkeerd staande auto. Van de auto werd een ruit ingeslagen, waarna een radio/cd-speler werd weggenomen.

Sneek: aanhoudingen
Twee inwoners van Sneek, 20 en 55 jaar, zijn vrijdag omstreeks 23.30 uur op De Kalkovens aangehouden op verdenking van inbraak in een berging. De verdachten konden op heterdaad worden aangehouden na een melding van een getuige dat er mogelijk ingebroken werd in de bergingen. Ze werden op het politiebureau ingesloten.

Reitsum: onder invloed
Een 33-jarige inwoner van de gemeente Ferwerderadiel is zaterdag om 00.05 uur op de Flieterpsterdyk aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 435 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Drachten: poging inbraak
Zaterdag werd rond 01.00 uur een poging tot inbraak gedaan in de winkel van een tankstation aan de Loswal. Surveillerende stadswachten zagen een onbekende man hard bij het pompstation wegfietsen, toen zij de Loswal opreden. Ze probeerden de man nog te achtervolgen, maar hij wist te ontkomen. Van de winkel bleek een ruit vernield te zijn, maar e werd niets weggenomen. Het signalement van de dader luidt: leeftijd begin 20 jaar, lengte 1,80 tot 1,90 meter, donkerblond kort haar met een scheiding, slank postuur en lang gezicht. De man was gekleed in een grijs/wit/zwart geblokte houthakkersjas en een zwarte broek. Hij reed op een herenfiets zonder versenlling, licht van kleur en met een uitgevouwen krat achter op de bagagedrager.

Leeuwarden: onder invloed
Een 35-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 02.30 uur op de Wilgenstraat aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 380 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Jutrijp: onder invloed
Een 34-jarige inwoner van Sneek is zaterdag om 03.50 uur op de Riperwei aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 640 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uren kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Een 27-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 04.00 uur op het Ruiterskwartier aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 475 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Drachten: inbraak winkel
Tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 08.15 uur werd ingebroken in een winkel aan De Lange West. Van het pand werd een ruit ingeslagen, waarna voor enkele duizenden guldens aan rookwaar werd meegenomen. De 65-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Zwaagwesteinde: portemonnee gevonden
Op de hoek van de Leeuwerikstraat en de Merelstraat is vrijdag omstreeks 13.45 uur een zwarte portemonnee met een geldbedrag gevonden. De eigenaar wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie