Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sneldienstritten buslijn 48 Tilburg opgeheven

Datum nieuwsfeit: 01-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

5-12-2001
Sneldienstritten buslijn 48 opgeheven
Regeling niet meer nodig door verbetering doorstroming

De sneldienstritten van buslijn 48 tussen Reeshof en het Centraal Station zijn opgeheven. Sinds 1 december volgen alle bussen op lijn 48 weer de gewone dienstregeling.

De sneldienstritten van lijn 48 zijn op 1 oktober jl. ingesteld om de bus tijdens spitsuren sneller en betrouwbaarder te laten rijden. Vertragingen op de Bredaseweg werden vermeden door de sneldienstritten via de (busbaan op de) Jozef Platteweg te laten rijden. Inmiddels is de Bredaseweg tussen de Baron van Voorst tot Voorstweg en de Baroniebaan verdubbeld. Ook zijn de opstelvakken en de verkeerslichten op de kruising Baron van Voorst tot Voorstweg Bredaseweg aangepast. Door deze aanpassingen zijn de doorstromingsproblemen op de Bredaseweg vrijwel geheel opgelost en de sneldienstritten van lijn 48 dus niet meer nodig. De bus kan nu ook volgens de gewone dienstregeling een snelle en betrouwbare route rijden. De busbaan op de Jozef Platteweg wordt nog wel gebruikt voor buslijn 47 naar Dalem (Reeshof).

Route lijn 48
Alle bussen van lijn 48 stoppen bij alle haltes op de route. De bus stopt vanaf 1 december jl. dus ook weer bij de volgende haltes: Zwartvenseweg/Bredaseweg, Hogeschoollaan, KUB en Hazelaarstraat. Lijn 48 stopt niet bij Station West, hiervoor kunnen reizigers gebruik maken van lijn 46 en lijn 47.

Reisinformatie
In de bus ligt een folder over de nieuwe dienstregeling van buslijn 48. Aan de achterzijde hiervan is de dienstregeling tijdens de spitsuren opgenomen. De overige vertrektijden zijn opgenomen in de informatie op de haltes. De volledige stadsdienstregeling (à f 5,-) is te bestellen via klantenservice 013-5499919 (niet voor reisinformatie).
Voor reisinformatie: OV Reisinformatie 0900-9292 (1,05 pm) of www.9292ov.nl (gratis).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie