Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Nieuwe Bewegingen' in Galerie Mariska Dirkx, Roermond

Datum nieuwsfeit: 02-12-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persberichtExpositie: Nieuwe Bewegingen

Galerie Mariska Dirkx continueert met haar presentatie van kunstwerken van buitenlandse kunstenaars. Vanaf zondag 2 december 2001 is er nieuw werk te zien in de galerie en beeldentuin.

Onlangs hebben wij de bronsplastieken van Jorge Castro Flores in ontvangst mogen nemen. Deze bronzen mensfiguren hebben als kenmerk het weglaten van vlakken uit het lichaam. Het werk toont hiermee een grote transparantie. Het plastieken nodigen van alle zijden uit tot onderzoek en verkrijgen daarmee ondanks de relatief kleine afmetingen een groots karakter. Het patine van de beelden is van hoge kwaliteit en de soepele vormen vragen om een aanraking.

Galerie Mariska Dirkx toont daarnaast een aantal glasobjecten van Lia Koster uit de serie cactussen en bonsai boompjes van de serie Natural History Collection. Het zijn beelden ontstaan door het gegeven dat mensen de natuur proberen te beheersen en te regelen. Planten en dieren halen we in huis, we kweken ermee, doden ze voor onderzoek, zetten ze op in een museum, enz. Dit alles roept bij Lia Koster vaak afschuw op, maar tegelijk ook bewondering voor de schoonheid van een dier of plant. In glas kweekt zij haar eigen cactussen en vult zij een diervriendelijk museum.

Gareth Noel Williams heeft hier in Nederland als Engelsman zijnde een geheel eigen moderne vormentaal ontwikkelt. Humoristische figuren van glas in combinatie met leer (!) lijken als baby's aanstalten te maken hun eerste stappen te willen maken. Zijn werk is echter serieus en tegelijkertijd experimenteel van aard.

Galerie Mariska Dirkx is gelegen op de oude stadsmuur van Roermond nabij de markt en kathedraal van Roermond. Wij zijn geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 13 tot 17 uur. De expositie loopt tot zaterdag 2 maart 2002. Veel informatie kan ook worden verkregen op onze website: www.galeriemariskadirkx.nl

Galerie Mariska Dirkx
Wilhelminasingel
67
Nl-6041 CH Roermond
The Netherlands
Phone/Fax:
+31(0)475-317137
website: www.galeriemariskadirkx.nl
email: (galerie.dirkx@wxs.nl)

Als aanvulling op bovenstaande tekst is het mogelijk ook per email foto`s te ontvangen.
Wij vragen u dan ook vriendelijk uw voorkeuren aan te geven op e-mail adres:
(galerie.dirkx@wxs.nl)
Olivier van Wijk

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie