Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten districten Stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 02-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-12-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 10.45 uur
Boete voor vuurwerk afsteken

UTRECHT Op zaterdagavond heeft de politie een 14-jarige jongen uit Utrecht een bekeuring gegeven voor het afsteken van vuurwerk. Surveillerende agenten werden naar een melding van geluidsoverlast door vuurwerk gezonden. Op de Kloosterlaan troffen de agenten de jongen aan die net een rotje afstak. Hij kreeg daarop een bekeuring.

Man door het lint

UTRECHT Op zaterdagavond ontving de politie rond tien uur de melding dat een man door het lint was gegaan op de Keulsekade en met een mes liep te zwaaien. Hij had daarbij twee personen bedreigd. Ook had de man een gasfles opengedraaid en aangestoken. Onbekend is of hierbij schade is ontstaan.

De 43-jarige man uit Utrecht werd op grond van het gegeven signalement aangetroffen en op de Laan van Nieuw Guinea aangehouden. Hij kwam verward over en was dronken. Hij werd geboeid en meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten.

Verzet bij aanhouding

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half twee een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het verlaten van een ongeval zonder de eigen identiteit bekend te maken, rijden onder invloed en plegen van verzet bij aanhouding.

Een automobilist belde de politie dat hij zojuist betrokken was geweest bij een aanrijding, waarbij de tegenpartij was weggereden zonder zich bekend te maken. Hij reed achter de verdachte aan. De politie trof de 30-jarige man in zijn auto aan bij de Amazonedreef en gaf hem een stopteken. Deze voldeed hier niet aan en gaf extra gas.

Uiteindelijk stopte de man op de Boadreef. Hier werd hij aangehouden waarbij hij verzet pleegde toen de agenten hem wilde boeien. Na een worsteling werd de hulp van een extra politievoertuig ingeroepen. Zodra de surveillancewagen de straat in reed, stopte de man zijn verzet. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij verklaarde onder invloed van alcohol te hebben gereden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Ongeval met letsel

UTRECHT Op de kruising Rubenslaan-Stadionlaan-Adriaen van Ostadelaan ontstond op zaterdagavond rond negen uur een aanrijding tussen twee personenauto`s. Bij de aanrijding raakte drie personen uit een gezin uit Utrecht gewond.

Vermoedelijke oorzaak van de aanrijding is het niet verlenen van voorrang door een 18-jarige automobilist uit Utrecht. Hierdoor liep de 40-jarige bestuurder van de andere auto rugletsel op. Een 41-jarige vrouw die als inzittende in het voertuig zat - liep nekletsel op. Een
1 jarig meisje liep hoofdletsel op. Alle drie de slachtoffers werden per ambulances naar het UMC vervoerd. Een 3-jarige meisje dat ook in de auto zat - hield aan de aanrijding geen verwondingen over.

De Regionale Verkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht op de plaats van het ongeval.

Ongeval met letsel
UTRECHT Een 31-jarige motorbestuurder uit Zeist is op zaterdagmiddag gewond geraakt aan zijn been door een uitwijkmanoevre om een aanrijding met een personenauto op de kruising Moldaudreef-Wolgadreef te voorkomen. Een 19-jarige vrouw uit Utrecht verleende met haar personenauto geen voorrang aan de motor.

De motorrijder probeerde een aanrijding te voorkomen door in de berm te rijden maar verloor hierbij de macht over het stuur en kwam ten val. De 31-jarige bestuurder was zelf in staat de ambulance te bellen. Hij werd per ambulance naar het UMC vervoerd voor nader onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie