Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 02-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven 2-12-2001
Persbericht 2 december 2001

Eindhoven: Jongen spuit met pepperspray
Zondagmorgen om 1.50 uur is in een café op het Stratumseind een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij had tijdens een ruzie met pepperspray gespoten. Op het politiebureau is tegen de jongen proces-verbaal opgemaakt en de pepperspray is in beslaggenomen.

Eindhoven: Gevaarlijk verkeersgedrag
Een 20-jarige inwoner van Eindhoven is zondagmorgen rond 1.00 uur zijn rijbewijs kwijt geraakt aan de politie vanwege gevaarlijk verkeersgedrag. Agenten zagen twee autos met hoge snelheid op de Antoon Coolenlaan rijden. Tijdens de achtervolging van en van de autos reed de 20-jarige bestuurder op verschillende kruisingen vijf maal met volle snelheid door rood. De politieauto mat toen snelheden boven de 120 km/u. Op de Insulindelaan kon de auto aan de kant gezet worden. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs moest hij op het politiebureau achterlaten.

Eindhoven: Dronken vrouw beschadigt vijf autos
Een 60-jarige Eindhovense heeft zaterdagavond rond 18.00 uur in de Dammerstraat vijf geparkeerde autos beschadigd toen ze met haar auto weg wilde rijden. De vrouw botste met zowel de voorkant als de achterkant van haar auto tegen andere geparkeerde autos. De vrouw had gedronken en op het politiebureau blies zij tijdens de ademtest 1,35 promille. Haar rijbewijs is direct ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak woningen
Zaterdag overdag is ingebroken in een woning aan de Parnassiasingel. Een raam aan de achterkant van de woning werd opengebroken. De dieven maakten twee horloges en enkele sieraden buit. Zaterdag tussen 15.00 en 19.00 uur is ingebroken in een woning aan de Waterleliesingel. De tuindeuren werden opengebroken. De bewoners missen een videocamera en een portemonnee met geld en pasjes.

Helmond: Bedreiging
Zaterdagavond rond 21.30 heeft een 57-jarige Helmonder een portier van het Elkerliek ziekenhuis bedreigd. De 57-jarige, die een verbod heeft om in het ziekenhuis te komen, kwam dronken de EHBO binnen en veinsde dat hij letsel had vanwege een valpartij. Een eerste onderzoek wees direct uit dat de man geen letsel had. Hij weigerde vervolgens de behandelkamer te verlaten. Toen de portier de man met zachte drang naar buiten wilde werken viel hij de portier aan. Hij pakte hem bij zijn keel en bedreigde hem met de dood. De Helmonder is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Deurne: Brand
Zaterdagavond rond 19.00 uur brak brand uit bij een automaterialenzaak aan de Leembaan in Deurne. In het magazijn, waar onder meer autobanden lagen opgeslagen, ontstond de brand. De brand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De 32-jarige eigenaar kreeg ademhalingsproblemen en is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de zaak geblust. Het bedrijf liep flinke roetschade op.

Helmond: Agressieve druggebruikers
Zondagmorgen om 1.15 uur is een 71-jarige Helmonder ernstig gewond geraakt nadat hij door agressieve druggebruikers met een barkruk op zijn rug was geslagen. Twee nog onbekende mannen zaten in een café aan de Heistraat en gebruikten daar drugs. De eigenaar gaf hen te verstaan dat dit in zijn café niet was toegestaan. De twee mannen werden kwaad en toen ze hoorden dat ze naar buiten moesten begonnen ze met tafels en stoelen te slaan. Het 71-jarige slachtoffer kreeg daarbij een klap met een kruk op zijn rug. De 48-jarige eigenaar liep klappen op en werd in zijn gezicht geschopt. Het 71-jarige slachtoffer werd later per ambulance naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis constateerde men twee ribfracturen.

Asten: Inbraak horecazaak
Zondagmorgen tussen 4.00 en 5.00 uur is ingebroken in een horecazaak aan de Nobisweg in Asten. Een ruit van een nooddeur werd vernield om binnen te komen. Binnen probeerde de dader een kluisje te openen dat niet lukte. De dader is zonder buit vertrokken.

Best: Inbraak in woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Paulus Potterstraat. Het slot van de achterdeur werd geforceerd. Op hun zoektocht door de woning vernielden de daders kasten en laden. Er is nog niet bekend wat zij als buit hebben meegenomen.

Veldhoven: Onder invloed
Zondagmorgen rond 3.00 uur is op Sondervick een 42-jarige automobilist uit Veldhoven bekeurd vanwege het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in woning
Zaterdag in de vroege avond is ingebroken in een flat aan de Irenelaan. De inbreker klom naar de 3e etage en brak bij de woning een balkondeur open. De dader maakte enkele honderden guldens en enkele sieraden buit.

Valkenswaard: Onder invloed
Een 43-jarige vrouw uit Valkenswaard heeft zaterdagavond rond 22.00 uur haar rijbewijs bij de politie moeten inleveren. Ze reed met haar auto onder invloed van alcohol op de Eindhovenseweg. Op het politiebureau bleek het alcoholpromillage 1,85 te zijn. De vrouw krijgt bovendien een proces-verbaal.

Gemert: Onder invloed
Een 21-jarige vrouw uit Gemert veroorzaakte zaterdagavond rond 20.30 uur op de Deel in Gemert een aanrijding. De vrouw stond met haar auto stil en toen een andere auto haar wilde passeren reed de vrouw plotseling weg. Ze had alcohol gedronken. Op het politiebureau blies ze ruim 1,05 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Man dreigt met mes
Zaterdagavond rond 22.30 uur is in een cafetaria in de Kapelaanstraat een 22-jarige man uit Gemert aangehouden. De man gedroeg zich in de zaak vervelend naar andere klanten. Toen hem te verstaan werd gegeven dat zijn bezoek niet langer gewenst was bedreigde hij een man met een mes. Hij werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Het mes werd inbeslaggenomen en hij werd ingesloten.

Heeze: Inbraak café
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een café aan de Jan Deckersstraat in Heeze. Een slot van de achterdeur werd kapotgebroken en de inbreker ging aan de haal met een camcorder, een laptop, een fototoestel en een onbekend geldbedrag uit de kassa.

Heeze: Onder invloed
Zondagmiddag rond 12.30 uur is op het St Jorispad een 60-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,60 en hij kreeg en boete van f. 410,- opgelegd.

Gemert: verkeersongeval
Zaterdagavond rond 22.55 uur raakten drie mensen gewond bij een verkeersongeval op de kruising Handelseweg en Peeldijk in Gemert. Een 19-jarige automobiliste uit Uden reed op de Handelseweg en sloeg links af. Zij verleende geen vrije doorgang aan een auto die rechtdoor ging. Die auto werd bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Odiliapeel. Bij haar in de auto zaten een 29-jarige vrouw en een 36-jarige man beiden uit Odiliapeel. De twee inzittenden moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Zij zijn naar het ziekenhuis in Veghel gebracht. De 19-jarige Udense werd eveneens naar het ziekenhuis in Veghel gebracht en twee passagiers van haar, een 19-jarige vrouw en een 21-jarige man beiden uit Uden zijn ter plaatse door ambulancepersoneel geholpen. Het verkeer ter plaatse werd tijdelijk omgeleid. De drie gewonden konden na hun behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Aarle Rixtel: Aanrijding
Zaterdagavond zijn een 18-jarige jongen uit Roermond en een 19-jarige vrouw uit Horn gewond geraakt bij een aanrijding op de Kanaaldijk. Een 19-jarige man uit Roermond, die in de auto zat liep geen letsel op. De vrouw bestuurde de auto. Volgens een van de inzittenden werd hun auto in een lange bocht geraakt door een andere auto die hen inhaalde. Die auto reed na de aanrijding door. De twee gewonden zijn naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht. De vrouw kon na behandeling naar huis en man is opgenomen met buikletsel.

Maarheeze: Inbraak in bedrijf
Zaterdagavond rond 19.45 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Smits van Oyenlaan in Maarheeze. De eigenaar, die bij zijn zaak woont, hoorde glasgerinkel. Toen hij polshoogte nam zag hij een man bij zijn zaak wegrennen. Het slot van de voordeur was opengebroken. Vermoedelijk is tijdens het breken van het slot een ruit gesprongen. De dief maakte een tas buit waarin paspoorten, autopapieren, geld en een gsm zaten.

Geldrop: Agressief verkeersgedrag
Zaterdagmiddag rond 16.30 uur heeft een nog onbekende automobilist in de Tricotstraat in Geldrop opzettelijk een aanrijding veroorzaakt. Een 23-jarige Geldroppenaar reed met zijn auto in de Tricotstraat. Omdat aan zijn zijde verschillende auto geparkeerd stonden kon hij niet uitwijken voor een tegenligger. Die tegenligger reed ondanks de ruimte die er aan zijn kant was gewoon door. Eenmaal voor de auto van het slachtoffer reed hij opzettelijk tegen diens auto. De bestuurder stapte uit en sloeg het slachtoffer ook nog meerdere malen tegen zijn hoofd. Het slachtoffer liep hierdoor kneuzingen aan zijn gezicht op. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Bladel: Kettingbotsing
Zaterdagavond rond 23.20 uur zijn op de Provincialeweg 316 onder de gemeente Bladel bij een kettingbotsing zes auto s op elkaar gereden. Een 56-jarige taxichauffeur moest met zijn busje vanwege een verkeerssituatie remmen. Een 22-jarige man uit Hapert reed vervolgens bij de taxibus achterop gevolgd door vier andere autos die bij elkaar achterop reden. Een 20-jarige man uit Hapert die in de tweede auto zat is met beenletsel naar het St Anna ziekenhuis gebracht. Een 21-jarige man uit Hapert die ook in de tweede auto zat is met nekletsel naar het St Joseph ziekenhuis gebracht. Hij mocht daar na behandeling weer naar huis.

Valkenswaard: Dronken automobilist
Zondagmorgen rond 11.00 uur is op de Eindhovenseweg in Valkenswaard een 36-jarige automobilist uit Beringen (B) aangehouden. De man reed slingerend met zijn auto en bleek na controle gedronken te hebben. Hij blies op het politiebureau 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...