Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 02-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 2 december 2001
15:50 zondag 2 december 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

YDE
Aanrijding door alcohol
Zaterdagnacht tegen 5.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Vries over de Norgerweg. Bij een wegversmalling ging hij rechtdoor, waarbij hij tegen een lichtmast botste. De man bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 590, wat hem een dagvaarding opleverde. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

NOORD SLEEN
Aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 12.30 uur is een 39-jarige man uit Nieuw-Dordrecht gewond geraakt, nadat hij op de Emmerstraat in een bocht rechtdoor ging en tegen een boom botste. Met vermoedelijk een gebroken borstbeen is hij naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. Volgens de bestuurder was zijn motor net in die bocht afgeslagen, en werkte daardoor ook de stuurbekrachtiging op dat moment niet meer.

EMMEN
Aanrijding met letsel
Zaterdagmiddag rond 17.00 uur is een 42-jarige vrouw uit Emmen ernstig gewond geraakt, toen ze bij het oversteken van de Boermarkeweg werd geschept door een auto. De vrouw reed vanaf de Angelsloerdijk op haar fiets de kruising over en verleende geen voorrang aan de automobiliste op de Boermarkeweg, een 71-jarige vrouw uit Emmen. De fietster is met vermoedelijk hersenletsel naar het Scheperziekenhuis gebracht.

ERICA
Aanrijding met letsel
Zaterdagnacht tegen 4.15 uur reed een 21-jarige vrouw uit Klazienaveen met haar auto over de Verlengde Herendijk, waar ze in de dichte mist de bocht miste. Via een betonnen rand van een gemaal kwam ze een eind verder in het bouwland terecht. Ze is met rugklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis, evenals twee andere vrouwen bij haar in de auto. De een, een 30-jarige uit Emmen, had ook een hoofdwond; de ander, een 25-jarige uit Emmen, liep een gebroken rugwervel op.

ROLDE
Alcomobilist
Zaterdagnacht tegen 1.15 uur reed een 53-jarige vrouw uit Assen met haar auto over de Hoofdstraat, terwijl ze had gedronken. Bij de ademtest blies ze 260, wat haar een boete opleverde van 410 gulden.

AALDEN
Alcomobilist
Zaterdagnacht omstreeks 4.15 uur reed een 21-jarige automobilist uit t Haantje over de Aelderstraat, terwijl ook hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 275, wat een boete opleverde van 410 gulden.

EMMEN
Diefstal auto
Vrijdagnacht is vanaf het braakliggende parkeerterrein tussen de Kapelstraat en de Kerkhoflaan een rode VW Passat gestolen. De 37-jarige eigenaar uit Hellevoetsluis deed aangifte.

ASSEN
Diefstal autos
Vrijdagnacht is aan de Omloop een witte Opel Kadett gestolen. De 26-jarige eigenaar uit Assen meldde de diefstal zaterdag bij de politie.
Zaterdagavond is aan de Lorentzstraat een grijze Opel Kadett gestolen. De 40-jarige eigenaar uit Assen deed aangifte.

HOOGEVEEN
Auto-inbraak
Zaterdag is ingebroken in een auto op de carpoolplaats aan de Mr. Cramerweg. De 26-jarige eigenares uit Hollandscheveld mist onder meer de radio-cdspeler.

EMMEN
Auto-inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een auto op de parkeerplaats bij De Muzeval aan de Boermarkeweg. De 28-jarige eigenaar uit Groningen mist zijn radio en een verrekijker.

EMMER-COMPASCUUM
Auto-inbraak
Zaterdagavond is bij een inbraak in een auto aan de Spil een mapje met papieren en bankpasjes gestolen. De 37-jarige eigenaar uit Emmer-Compascuum merkte bij terugkomst dat het portierslot was geforceerd.

RODEN
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is een ruit ingeslagen van een geparkeerde auto aan de Ceintuurbaan. De eigenaar uit Doetinchem merkte dit zondagochtend. Uit de auto is een setje gereedschap gestolen.

EMMEN
Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Nijkampenweg. De 60-jarige bewoonster merkte bij thuiskomst dat het raam van de toegangsdeur was ingeslagen.Uit de woning is een videorecorder gestolen en een geluidsinstallatie.

HOOGEVEEN
Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Stephensonstraat. De 29-jarige bewoonster merkte dit bij thuiskomst. De deur was opengebroken en uit de woning verdween onder meer geld en een digitale fotocamera.

ASSEN
Verdachte na vernieling autos aangehouden
Zaterdagnacht tegen 1.30 uur kreeg de politie een melding dat er autos waren vernield in de Oranjestraat. Ter plekke gekomen hadden buurtbewoners de dader vast, een 21-jarige man uit Assen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. Van tenminste 6 autos in deze straat zijn antennes, spiegels, en ruitenwissers afgebroken.

HOOGEVEEN
Man aangehouden na vernieling ruit
Zondagochtend omstreeks 6.30 uur kreeg de politie een melding van een man die bij het Bethesdaziekenhuis een ruit had vernield. De man werd in de omgeving aangetroffen, onder invloed van alcohol, en werd aangehouden. Hij is ingesloten en zal, als de drank is uitgewerkt, worden verhoord ter zake de vernieling.

HOOGEVEEN
Garagedeur ontzet door vuurwerk
Zaterdagavond is een garagedeur aan het Nicolaas Beetsplein vernield door vuurwerk. Er is vuurwerk tussen de deur en de muur gepropt en tot ontploffing gebracht. De garagedeur raakte hierdoor ontzet. De benadeelde is een 82-jarige man uit deze straat. Brievenbus vernield door vuurwerk
Zaterdagnacht tegen 3.15 uur is een brievenbus opgeblazen door vuurwerk. De bus stond aan de Hogeholt. De politie heeft de post veilig gesteld en overgedragen aan de PTT.

RODEN
Aangehouden na vernieling politieauto
Zaterdagnacht tegen 3.45 uur is aan de Brink een 21-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij tegen een politieauto stond te schoppen. Getuigen meldden dit aan de agenten die aan de Brink bezig waren een opstootje te sussen. De man werd bij de politieauto aangetroffen. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij is na verhoor heengezonden. De politie wil graag in contact komen met de mensen die getuige zijn geweest van deze vernieling.

EMMEN
Verdachte vernieling aangehouden
Zondagochtend omstreeks 8.00 uur trof de politie tijdens surveillance twee mannen aan in de hal van een appartementencomplex in de Wilhelminastraat. Een van hen stond net een telefoon van de wand te rukken. Beide werden aangehouden. Tijdens verhoor bleek de ene, een 21-jarige man uit Veenoord, niets met de vernieling te maken te hebben. De ander, een 18-jarige Emmenaar, bekende de vernieling.

ZUIDWOLDE
Autobrand
Zaterdagavond rond 21.15 uur reed een 33-jarige man uit Gouda met zijn auto over de A28, toen plotseling rook onder de motorkap vandaan kwam. De man kon de auto op de vluchtstrook zetten, en kon daarna toezien dat de auto volledig uitbrandde.

EMMEN
Schuurbrand
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur is brand ontstaan in een schuur aan de Rolderbrink. De schuur brandde grotendeels uit evenals de inboedel, waaronder vijf fietsen. De 42-jarige eigenares deed aangifte van brandstichting.

FLUITENBERG
Mountainbiker gewond
Zondagmiddag rond 13.15 uur is aan de Kinholtweg een man op zijn mountainbike over de kop geslagen, en bewusteloos blijven liggen. Getuigen hadden hem zien vallen, en verleenden hulp. De man, leeftijd nog niet bekend, en afkomstig uit Fluitenberg, ademde niet meer en werd gereanimeerd. Kort daarop nam ambulancepersoneel de reanimatie over en nadat de man weer ademde is hij naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Over zijn toestand en de aard van het opgelopen letsel is verder niets bekend.

EMMEN
Gevaarlijke medicijnen verloren
Zondagmiddag is een inwoner van Emmen een portemonnee verloren met daarin medicijnen die, zeker bij inname door kinderen, gevaarlijk kunnen zijn. De medicijnen, 14 tabletten, die vermoedelijk tussen Emmermeer en Emmerhout zijn verloren, heten Ritalin, 10 mg, en worden gebruikt door ADHD-patienten.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...