Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 02-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 2 december 2001
15:50 zondag 2 december 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

YDE
Aanrijding door alcohol
Zaterdagnacht tegen 5.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Vries over de Norgerweg. Bij een wegversmalling ging hij rechtdoor, waarbij hij tegen een lichtmast botste. De man bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 590, wat hem een dagvaarding opleverde. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

NOORD SLEEN
Aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 12.30 uur is een 39-jarige man uit Nieuw-Dordrecht gewond geraakt, nadat hij op de Emmerstraat in een bocht rechtdoor ging en tegen een boom botste. Met vermoedelijk een gebroken borstbeen is hij naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. Volgens de bestuurder was zijn motor net in die bocht afgeslagen, en werkte daardoor ook de stuurbekrachtiging op dat moment niet meer.

EMMEN
Aanrijding met letsel
Zaterdagmiddag rond 17.00 uur is een 42-jarige vrouw uit Emmen ernstig gewond geraakt, toen ze bij het oversteken van de Boermarkeweg werd geschept door een auto. De vrouw reed vanaf de Angelsloerdijk op haar fiets de kruising over en verleende geen voorrang aan de automobiliste op de Boermarkeweg, een 71-jarige vrouw uit Emmen. De fietster is met vermoedelijk hersenletsel naar het Scheperziekenhuis gebracht.

ERICA
Aanrijding met letsel
Zaterdagnacht tegen 4.15 uur reed een 21-jarige vrouw uit Klazienaveen met haar auto over de Verlengde Herendijk, waar ze in de dichte mist de bocht miste. Via een betonnen rand van een gemaal kwam ze een eind verder in het bouwland terecht. Ze is met rugklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis, evenals twee andere vrouwen bij haar in de auto. De een, een 30-jarige uit Emmen, had ook een hoofdwond; de ander, een 25-jarige uit Emmen, liep een gebroken rugwervel op.

ROLDE
Alcomobilist
Zaterdagnacht tegen 1.15 uur reed een 53-jarige vrouw uit Assen met haar auto over de Hoofdstraat, terwijl ze had gedronken. Bij de ademtest blies ze 260, wat haar een boete opleverde van 410 gulden.

AALDEN
Alcomobilist
Zaterdagnacht omstreeks 4.15 uur reed een 21-jarige automobilist uit t Haantje over de Aelderstraat, terwijl ook hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 275, wat een boete opleverde van 410 gulden.

EMMEN
Diefstal auto
Vrijdagnacht is vanaf het braakliggende parkeerterrein tussen de Kapelstraat en de Kerkhoflaan een rode VW Passat gestolen. De 37-jarige eigenaar uit Hellevoetsluis deed aangifte.

ASSEN
Diefstal autos
Vrijdagnacht is aan de Omloop een witte Opel Kadett gestolen. De 26-jarige eigenaar uit Assen meldde de diefstal zaterdag bij de politie.
Zaterdagavond is aan de Lorentzstraat een grijze Opel Kadett gestolen. De 40-jarige eigenaar uit Assen deed aangifte.

HOOGEVEEN
Auto-inbraak
Zaterdag is ingebroken in een auto op de carpoolplaats aan de Mr. Cramerweg. De 26-jarige eigenares uit Hollandscheveld mist onder meer de radio-cdspeler.

EMMEN
Auto-inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een auto op de parkeerplaats bij De Muzeval aan de Boermarkeweg. De 28-jarige eigenaar uit Groningen mist zijn radio en een verrekijker.

EMMER-COMPASCUUM
Auto-inbraak
Zaterdagavond is bij een inbraak in een auto aan de Spil een mapje met papieren en bankpasjes gestolen. De 37-jarige eigenaar uit Emmer-Compascuum merkte bij terugkomst dat het portierslot was geforceerd.

RODEN
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is een ruit ingeslagen van een geparkeerde auto aan de Ceintuurbaan. De eigenaar uit Doetinchem merkte dit zondagochtend. Uit de auto is een setje gereedschap gestolen.

EMMEN
Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Nijkampenweg. De 60-jarige bewoonster merkte bij thuiskomst dat het raam van de toegangsdeur was ingeslagen.Uit de woning is een videorecorder gestolen en een geluidsinstallatie.

HOOGEVEEN
Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Stephensonstraat. De 29-jarige bewoonster merkte dit bij thuiskomst. De deur was opengebroken en uit de woning verdween onder meer geld en een digitale fotocamera.

ASSEN
Verdachte na vernieling autos aangehouden
Zaterdagnacht tegen 1.30 uur kreeg de politie een melding dat er autos waren vernield in de Oranjestraat. Ter plekke gekomen hadden buurtbewoners de dader vast, een 21-jarige man uit Assen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. Van tenminste 6 autos in deze straat zijn antennes, spiegels, en ruitenwissers afgebroken.

HOOGEVEEN
Man aangehouden na vernieling ruit
Zondagochtend omstreeks 6.30 uur kreeg de politie een melding van een man die bij het Bethesdaziekenhuis een ruit had vernield. De man werd in de omgeving aangetroffen, onder invloed van alcohol, en werd aangehouden. Hij is ingesloten en zal, als de drank is uitgewerkt, worden verhoord ter zake de vernieling.

HOOGEVEEN
Garagedeur ontzet door vuurwerk
Zaterdagavond is een garagedeur aan het Nicolaas Beetsplein vernield door vuurwerk. Er is vuurwerk tussen de deur en de muur gepropt en tot ontploffing gebracht. De garagedeur raakte hierdoor ontzet. De benadeelde is een 82-jarige man uit deze straat. Brievenbus vernield door vuurwerk
Zaterdagnacht tegen 3.15 uur is een brievenbus opgeblazen door vuurwerk. De bus stond aan de Hogeholt. De politie heeft de post veilig gesteld en overgedragen aan de PTT.

RODEN
Aangehouden na vernieling politieauto
Zaterdagnacht tegen 3.45 uur is aan de Brink een 21-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij tegen een politieauto stond te schoppen. Getuigen meldden dit aan de agenten die aan de Brink bezig waren een opstootje te sussen. De man werd bij de politieauto aangetroffen. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij is na verhoor heengezonden. De politie wil graag in contact komen met de mensen die getuige zijn geweest van deze vernieling.

EMMEN
Verdachte vernieling aangehouden
Zondagochtend omstreeks 8.00 uur trof de politie tijdens surveillance twee mannen aan in de hal van een appartementencomplex in de Wilhelminastraat. Een van hen stond net een telefoon van de wand te rukken. Beide werden aangehouden. Tijdens verhoor bleek de ene, een 21-jarige man uit Veenoord, niets met de vernieling te maken te hebben. De ander, een 18-jarige Emmenaar, bekende de vernieling.

ZUIDWOLDE
Autobrand
Zaterdagavond rond 21.15 uur reed een 33-jarige man uit Gouda met zijn auto over de A28, toen plotseling rook onder de motorkap vandaan kwam. De man kon de auto op de vluchtstrook zetten, en kon daarna toezien dat de auto volledig uitbrandde.

EMMEN
Schuurbrand
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur is brand ontstaan in een schuur aan de Rolderbrink. De schuur brandde grotendeels uit evenals de inboedel, waaronder vijf fietsen. De 42-jarige eigenares deed aangifte van brandstichting.

FLUITENBERG
Mountainbiker gewond
Zondagmiddag rond 13.15 uur is aan de Kinholtweg een man op zijn mountainbike over de kop geslagen, en bewusteloos blijven liggen. Getuigen hadden hem zien vallen, en verleenden hulp. De man, leeftijd nog niet bekend, en afkomstig uit Fluitenberg, ademde niet meer en werd gereanimeerd. Kort daarop nam ambulancepersoneel de reanimatie over en nadat de man weer ademde is hij naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Over zijn toestand en de aard van het opgelopen letsel is verder niets bekend.

EMMEN
Gevaarlijke medicijnen verloren
Zondagmiddag is een inwoner van Emmen een portemonnee verloren met daarin medicijnen die, zeker bij inname door kinderen, gevaarlijk kunnen zijn. De medicijnen, 14 tabletten, die vermoedelijk tussen Emmermeer en Emmerhout zijn verloren, heten Ritalin, 10 mg, en worden gebruikt door ADHD-patienten.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie