Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

2e Delfts Meisjeskampioenschap schaken groot succes

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Nederlandse Schaakbond
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond

2e Delfts Meisjeskampioenschap groot succes

Het tweede open Delft meisjeskampioenschap op zondag 3 december is een doorslaand succes geworden. Net als vorig jaar was de sfeer meer dan goed, en de organisatie liep gesmeerd. Maar de grote belangstelling overtrof zelfs de stoutste verwachtingen van de organisatie: waren er vorig jaar 54 deelneemsters, nu kwamen 88 meisjes van heinde en ver om aan het toernooi deel te nemen! Zo was er een groep van tien Friese meisjes. Maar uit alle regio's waren deelneemsters aanwezig, behalve uit Noord-Brabant, waar de regionale meisjeskampioenschappen werden gehouden.

Het toernooi begon na een korte opening slecht enkele minuten te laat. Van het begin tot het eind werd er in vriendschappelijke sfeer en op uiterst sportieve wijze gespeeld. Uiteraard was er de hele dag grote belangstelling van familie en coaches.

Halverwege de dag werd de inwendige mens versterkt met een lunch van broodjes en soep.

In groep een speelden 12 meisjes. Daar wist de plaatselijke favoriet uit Delft Meike Wortel na een spannende strijd de groep te winnen met 6 1/2 punt uit zeven partijen. Ze ging het hele toernooi aan de leiding samen met de Apeldoornse favoriet Marijn Visschedijk. Maar in de laatste ronde wist Meike te winnen, waar Marijn remise moest toestaan. Die eindigde dus op zes punten op de tweede plaats. Noord-Hollands talent Rieke van Run wist met vijf punten ongedeeld derde te worden.

Groep twee had aanzienlijk meer deelnemers: daar gingen 24 meisjes voor de lol en de eer. Uiteindelijk was de fraaie trofee een prooi voor de Haagse Merel Schoonman. Net als Meike Wortel stond zij in zeven ronden maar een halfje af, en bleef dus Lisa Hortensius een halfje voor. Lisa eindigde dus tweede, op een halfje gevolgd door Jessica Groenhuis.

In groep drie speelden verreweg de meeste meisjes: 52! Daar werden wat kortere en dus meer namelijk elf partijen gespeeld. Hier was Thalitha Munnik uit Gouda verreweg de sterkste: zij behaalde 10 1/2 uit 11 en bleef de concurrentie ver voor! Eva Gorter werd met 9 punten twee, op een halfje gevolgd door de achtjarige(!) Naomi Snikkers.

Uiteraard kwamen Sint en Piet de prijsuitreiking verzorgen. Sint bedankte de organisatie in de persoon van Jeanette Steijger voor de uitstekende en gastvrije organisatie.

Na zo'n succes moet het toernooi volgend jaar wel weer plaatsvinden! Dat gaat dan ook gebeuren, en wel op op zondag 1 december. Tot dan!
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie