Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Structurele salarisverhoging 4,2% voor rechterlijke macht

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Ministerie van Justitie - 3 december 2001

CAO rechterlijke macht ondertekend
Structurele salarisverhoging van 4,2% voor Rechterlijke Macht.

Minister van Justitie A.H. Korthals en de rechterlijke macht, vertegenwoordigd door de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) hebben vandaag een nieuw CAO-akkoord ondertekend. De CAO betekent een structurele loonsverhoging van 4,2 % en heeft een looptijd van 13 maanden. Per 1 november 2001 vindt een salarisverhoging van 3,7 % plaats. Voor het jaar 2002 is een matige loonstijging overeengekomen gelet op de onzekere economische ontwikkelingen, namelijk een verhoging van de eindejaarsuitkering met 0,1 % en daarnaast met ingang van 1 juli 2002 0,4 % compensatie voor de aanpassingen in het Besluit tegemoetkoming ziektekosten rijkspersoneel. Verder volgt in december van 2001 nog een incidentele eindejaarsuitkering van 1165 gulden.

Naast de algemene salarisverhoging bevat de CAO een pakket kleinere specifieke maatregelen toegesneden op de sector. In de rechterlijke macht bestaat reeds langer de mogelijkheid om incidenteel verlofdagen te ruilen tegen extra salaris of voor andere doeleinden. In navolging van andere CAO's is nu voor de rechterlijke macht ook de mogelijkheid geschapen om op individuele basis structureel over te gaan naar een 40-urige werkweek.
Deze maatregel beoogt de feitelijke capaciteit bij het OM en bij de rechtsprekende organisatie te optimaliseren binnen de formatieve en budgettaire ruimte.

Het akkoord is van toepassing op ongeveer 2700 werknemers die werkzaam zijn binnen de rechterlijke macht namelijk de officieren van justitie en de rechters.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie