Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Faber stelt 2 miljoen extra beschikbaar voor natuurregeling

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Faber stelt 2 miljoen gulden extra beschikbaar voor natuurregeling

3 december 2001 - Staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft dit jaar 2 miljoen gulden extra beschikbaar gesteld voor de Regeling draagvlak natuur, onderdeel programma's. Eerder dit jaar was voor dit onderdeel van de regeling al 3,6 miljoen gulden beschikbaar gesteld.
Faber heeft besloten het budget te verhogen om meer programma's te kunnen honoreren die voor LNV van belang zijn.

De Regeling draagvlak natuur is de opvolger van de Regeling versterking maatschappelijke betekenis natuur. Het onderdeel programma's is dit jaar voor het eerst opengesteld. Subsidies voor programma's worden verstrekt om de betrokkenheid van maatschappelijke partijen bij natuur en natuurbeleid te vergroten. Dit gebeurt enerzijds door het uitwisselen van kennis en ideeën over natuur ten behoeve van beleidsprocessen bij overheden. Anderzijds door de verbreding van de resultaten van eerder uitgevoerde projecten waarvan de doelstelling gericht is op natuur- en milieu educatie voor intermediaire groepen, voorlichtingsactiviteiten, visievorming en inbreng en samenwerking tussen organisaties.

Pers


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie