Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Peugeot - Nieuws

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Peugeot Nederland

Peugeot stelt met fraaie zege tweede wereldtitel veilig 307 Auto van het Jaar
Peugeot 307: veelbelovend in de eerste 6 maanden Unieke Peugeot Mobiliteit Service
Uitbreiding van het 307-gamma
Roetfilter Peugeot 607 meest effectief
Peugeot 106 GTI
Peugeot 307 wint AMbitie-prijs 2001
Peugeot Boxer af fabriek op aardgas
Nieuwe Peugeot Partners
Peugeot 406 Coupé HDi
Peugeot 307, een evolutionaire gezinsauto
Designcompetitie succesvol verlopen
Boxer met groot HDi-hart

Peugeot stelt met fraaie zege tweede wereldtitel veilig In de laatste WRC-rally van het jaar, de Network Q Rally of Great Britain, was Marcus Grönholm ouderwets op dreef. Hij leidde de wedstrijd soeverein en won zoals hij wilde. Teamgenoot Harri Rovanperä finishte als sterke tweede. De Finnen bezorgden Peugeot zodoende de tweede achtereenvolgende wereldtitel bij de fabrikanten. Van de vier titelkandidaten bij de rijders, Colin McRae, Tommi Mäkinen, Richard Burns en Carlos Sainz, beëindigde alleen Burns de wedstrijd. Hij had aan de derde plaats genoeg om wereldkampioen te worden.

De laatste rally van het wereldkampioenschap kende een dramatische start in de bossen van Wales. Al op de tweede klassementsproef moest Tommi Mäkinen zijn Mitsubishi Lancer aan de kant zetten met een afgebroken wiel, nadat hij een rotsblok had geraakt. Twee proeven later lag WK-lijstaanvoerder Colin McRae uit de rally. De Ford-rijder, die een furieuze start had gemaakt, sloeg op KP 4 over de kop en vernielde zijn auto. Marcus Grönholm profiteerde direct van het ongeluk. De Peugeot-rijder, die de snelste was geweest op KP 3 en slechts 0,2 seconde achter McRae lag, nam de leiding in de Britse WRC-ronde over, om die niet meer af te staan. Grönholm zette ook de snelste tijden op de proeven vier tot en met zeven en legde daarmee een solide basis voor de overwinning.

"Het was een heel bizarre dag," zei de Fin, die na veel pech aan het begin van het jaar sterk was teruggekomen in de tweede seizoenshelft. "Tegen een uur of elf in de ochtend konden we al gaan nadenken over de puntensituatie. Het was eigenlijk niet meer zo belangrijk om de rally te winnen. We hoefden alleen nog de Ford van Carlos Sainz in de gaten te houden, maar die had door pech al veel tijd verloren. Mijn 206 liep echter als een trein, waardoor ik een aantal proeven achter elkaar kon winnen."
Teamgenoot Harri Rovanperä won de laatste proef van de eerste dag en zette daarmee Richard Burns onder druk, die met zijn Subaru Impreza de tweede plaats innam. Tot die laatste test, KP 8, had Didier Auriol die positie ingenomen. De Fransman spinde echter en beschadigde zijn 206 zodanig, dat hij enkele plaatsen verloor in het klassement. Gilles Panizzi, die met een Peugeot van het Grifone-team ervaring opdeed in het Britse rallyterrein, moest door een merkwaardig incident na proef 3 opgeven. Navigerende broer Hervé Panizzi was uitgestapt na een spin, om de wagen weer terug op de weg te helpen. Op dat moment werd hij door een wegspattende steen van een langsrijdende deelnemer in de maagstreek getroffen. Hervé kreeg naderhand zo'n buikpijn, dat het Panizzi-duo besloot op te geven.

Mist en regen maakten het de overgebleven deelnemers er niet gemakkelijker op. Didier Auriol spinde op de openingsproef van de tweede dag en duikelde verder in het klassement. Harri Rovanperä beschadigde zijn besturing op een grote steen, maar wist de derde positie vast te houden. Marcus Grönholm won KP's 9, 10 en 11. De twaalfde proef werd geschrapt, nadat Carlos Sainz een auto van de organisatie had geschampt en vervolgens een aantal toeschouwers had geraakt, die allen lichte verwondingen opliepen. Ford besloot onmiddellijk de auto's van Sainz en Mark Higgins uit de wedstrijd terug te trekken. Daardoor was het Total Peugeot-team zeker van de wereldtitel bij de constructeurs.

Niettemin trokken de 206-rijders er nog stevig aan: Rovanperä won de eerste proef van de derde en laatste dag; Grönholm was de snelste op de overige drie proeven. Richard Burns, die slechts vierde hoefde te worden om de wereldtitel naar zich toe te trekken, minderde gas en zakte ten faveure van Rovanperä naar de derde plaats in de wedstrijd. Daarmee was de dubbele zege voor Peugeot een feit. Teamdirecteur Corrado Provera was uiteraard in de zevende hemel met dit resultaat. "Het is de vierde keer dit jaar dat we het maximum aantal punten scoren. Iedereen heeft karakter getoond. Zelfs in de fase dat we nog veertig punten achterliepen op de concurrentie, bleef het hele team geloven dat we de wereldtitel konden prolongeren. Het is een moeilijk seizoen geweest en daarom is het resultaat des te meer bevredigend."

De rally-organisatie van Peugeot heeft slechts enkele dagen de tijd om van het grote succes te genieten. Binnenkort begint alweer het testwerk voor volgend jaar, want het seizoen 2002 start in januari, met de Rallye Monte-Carlo.

Uitslag Rally van Groot-Brittannië:

1. Grönholm/Rautiainen (SF/SF), Peugeot 206

2. Rovanperä/Pietilainen (SF/SF), Peugeot 206
3. Burns/Reid (GB/GB), Subaru Impreza

4. A. McRae/Senior (GB/GB), Hyundai Accent

5. Schwarz/Hiemer (D/D), Skoda Octavia

6. Eriksson/Parmander (S/S), Hyundai Accent

7. Auriol/Giraudet (F/F), Peugeot 206

Eindstand wereldkampioenschap rijders:

1. Richard Burns 44

2. Colin McRae 42

3. Tommi Mäkinen 41

4. Marcus Grönholm 36

5. Harri Rovanperä 36

6. Carlos Sainz 33

7. Didier Auriol 23

8. Gilles Panizzi 22


Eindstand wereldkampioenschap fabrikanten:

1. Peugeot 106

2. Ford 86

3. Mitsubishi 69

4. Subaru 66

5. Skoda 17

6. Hyundai 17

Utrecht, 26 november 2001

307 Auto van het Jaar
De vakjury van de 39e Auto van het Jaar verkiezing, bestaand uit 55 autojournalisten verspreid over 21 Europese landen, heeft de Peugeot 307 verkozen tot:

Auto van het Jaar 2002

De 307 is de winnaar geworden van de 7 overgebleven auto's, die waren gekozen uit totaal 29 nieuwe modellen.

Reeds twee keer eerder viel de titel 'Auto van het Jaar' te beurt aan Peugeot, in 1969 met de Peugeot 504 en in 1988 met de Peugeot 405. Met het behalen van deze prijs krijgt Peugeot erkenning voor haar gewaagde poging om in het belangrijkste en meest beconcurreerde personenautosegment een auto neer te zetten met een innoverende styling, een uitgebreide uitrusting op het gebied van veiligheid en comfort en een zeer sterke persoonlijkheid.

Minder dan zeven maanden na de lancering heeft de consument reeds massaal aangegeven voor de 307 te kiezen: in meer dan 90 landen zijn er van de 307, met slechts één carrosserievariant en aanvankelijk een beperkt motorenaanbod, 250.000 exemplaren verkocht. Op dit moment zijn er circa 270.000 auto's geproduceerd in Sochaux en Mulhouse en nog dit jaar verwacht Peugeot het aantal van 300.000 verkochte auto's te behalen.

Mede door de recente introductie van de HDi 110 pk en de automaatversies, maar ook vanwege de geplande uitbreiding van het gamma met de productieauto op basis van de in Frankfurt getoonde 307 SW, hoopt Peugeot in Nederland volgend jaar ruim 18.000 exemplaren van de Auto van het Jaar 2002 te verkopen.

Utrecht, 20 november 2001

Peugeot 307: veelbelovend in de eerste 6 maanden 26 april tot en met 26 oktober: zes maanden na zijn introductie op de markt heeft de 307 al zijn sporen achtergelaten in de automobielsector. Op dit moment zijn er ongeveer 240.000 307's gebouwd in de fabrieken te Sochaux en Mulhouse. Na een geleidelijke toename van het dagelijkse productieaantal, worden er sinds juli 2001 meer dan 1900 exemplaren per dag gebouwd. De 307 kwam afgelopen voorjaar in West-Europa op de markt en vervolgens in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Azië, en dan vooral Japan.

Met slechts één carrosserievariant en een beperkt motorenaanbod, zijn er op dit moment wereldwijd al 220.000 auto's verkocht. Voor 2001 heeft men als doel om totaal 300.000 exemplaren van de 307 te verkopen. De verkopen tot nu toe laten zien dat de helft van alle 307's wordt uitgerust met een dieselmotor. Naar verwachting zal het HDi-aandeel in een vol jaar ongeveer 60% bedragen. Eind september waren twee motoren, met respectievelijk 44% en 35% van de totale wereldwijde verkopen, het meest populair: de 2.0 HDi met 90pk en de 1.6 16V met 110 pk.

In West-Europa heeft de 307, met in september 26.200 en in totaal 103.500 registraties, inmiddels een maandelijks marktaandeel van 2% bereikt en is het op de 206 na de meest verkochte Peugeot. In Nederland vertegenwoordigde de 307 vorige maand 3,3% van de registraties, goed voor een zesde plaats op de totaalmarkt met alleen drie- en vijfdeurs modellen.

In 2002 zal de kracht van de 307 alleen maar verder toenemen door de recente onthulling van de 307 SW op de autotentoonstelling van Frankfurt. Deze auto zal een belangrijk aandeel gaan leveren in het voor 2002 verwachte aantal van 550.000 verkochte 307's, beter dan de beste resultaten van het merk ooit in deze marktcategorie.

Utrecht, 2 november 2001

Unieke Peugeot Mobiliteit Service
Recent heeft Peugeot de Peugeot Mobiliteit Service voor haar klanten geïntroduceerd. De Peugeot Mobiliteit Service is een nieuwe, unieke dienstverlening. Deze service komt goed van pas als de auto naar de garage moet voor onderhoud of eventueel reparatie en de klant toch graag mobiel wil blijven. De Mobiliteit Service sluit perfect aan bij de wensen van de hedendaagse autobezitter.

De Mobiliteit Service van Peugeot biedt de klant vier vormen van vervangend vervoer. Ten eerste is er de gratis Peugeot Fiets Service waardoor de klant door middel van een kwalitatief goede fiets toch mobiel is, als zijn of haar auto in de garage staat voor onderhoud of reparatie. Tweede onderdeel van de Mobiliteit Service is de Peugeot Pendel Service, waardoor de betreffende persoon gratis op een afgesproken tijdstip naar zijn of haar bestemming wordt gebracht. De Peugeot Huur Service biedt de klant vanaf EUR 20,87 / NLG 46,- inclusief BTW de mogelijkheid om een Peugeot met 100 vrije kilometers te huren. Tenslotte voorziet de Peugeot Locatie Service voor EUR 44,92 / NLG 99,- inclusief BTW in het door de dealer ophalen en het ook weer afleveren van de auto.

De bezitter van de auto kan - indien gewenst - vooraf bij de receptionist aangeven over welke van de vier vervoersmogelijkheden hij of zij wil beschikken als de auto even gemist moet worden voor onderhoud of reparatie. Voor bepaalde vervoersmogelijkheden gelden enkele voorwaarden. Met de Peugeot Mobiliteit Service is het voor de Peugeot-dealer mogelijk de klant een nog betere service op maat te verlenen.

Utrecht, 5 november 2001

Uitbreiding van het 307-gamma
Afgelopen voorjaar heeft het publiek voor het eerst kennis kunnen maken met de nieuwe Peugeot 307. Bij de introductie was de meeste aandacht gericht op de XS en de XT, synoniemen voor comfort en dynamiek, aangedreven door een 1.6 (80 kW) of 2.0 (100 kW) benzinemotor of een 2.0 (66 kW) HDi-turbodiesel. Nu worden daar een aantal nieuwe uitvoeringen aan toegevoegd zodat het 307-gamma completer en veelzijdiger wordt.

De 307 2.0 HDi 79kW/110pk
De 307 heeft nu naast de DW10TD-motor met een cilinderinhoud van 1998 cm3 (66 kW, 205 Nm bij 1900 omw/min) de beschikking over de DW10ATED-motor met dezelfde cilinderinhoud, die een vermogen levert van 79 kW (110pk) en een maximum koppel van 250 Nm bij 1750 omw/min heeft. De 2.0 HDi 110 pk-motor is voorzien van een roetfilter dat de roetdeeltjes in de uitlaatgassen tegenhoudt en ze vervolgens met behulp van de stof Eolys verbrandt via een speciaal proces dat alleen bij "Common rail"-motoren mogelijk is. Het roetfilter reinigt zichzelf ongeveer elke 700 kilometer volledig automatisch. Elke 80.000 km moet het filter vervangen worden, tegelijkertijd moet dan ook de additieftank opnieuw met Eolys gevuld worden.

ESP (Dynamische stabiliteitscontrole)
De komende tijd zal de dynamische stabiliteitscontrole (ESP) geleidelijk op de 307 geïntroduceerd worden. De 307 is de eerste Franse auto waarbij gebruik gemaakt wordt van het Bosch 5.7-systeem met proportionele elektrokleppen. Dit systeem beschikt over vier verschillende functies.

De elektronische remkrachtverdeling is een nieuwe functie die zorgt voor een groter remeffect, meer stabiliteit en meer comfort door rekening te houden met "gemeten" informatie en niet meer met "door de computer ingeschatte" gegevens.
Het ABS (ABS 5.7) zorgt onder alle omstandigheden voor een korte remweg en het behoud van de stabiliteit en de bestuurbaarheid van de auto tijdens het remmen.
De antislipregeling (ASR) controleert de grip van de aangedreven wielen en zorgt voor een optimale aandrijving door een vermindering van het motorkoppel en het afremmen van het wiel dat doorslipt. De dynamische stabiliteitscontrole (ESP) zorgt voor het behoud van de koersstabiliteit binnen de fysieke grenzen. Het systeem vergelijkt de opdrachten van de bestuurder met de werkelijke situatie. De functies ASR en ESP kunnen met een druktoets uitgeschakeld worden. Het ESP is standaard op alle 307-modellen met de DW10ATED-motor met roetfilter (2.0 79 kW). Het systeem is op dit moment ook als optie leverbaar op de uitvoeringen met de 1.6 80 kW benzinemotor (met handgeschakelde versnellingsbak) en zal geleidelijk aan ook leverbaar worden op de 2.0 benzineversies en de 2.0 HDi 66 kW.

De 307 benzine met automatische versnellingsbak
Door zijn veelzijdigheid is de 307 een auto die aan alle eisen van de automobilist kan voldoen. Nu kunnen ook de liefhebbers van een automatische versnellingsbak bediend worden, door de introductie van de 307 met de autoadaptieve AL4-versnellingsbak in combinatie met de 1.6 80 kW of de 2.0 100 kW-motor.
Deze "autoadaptieve" 4-traps automaat met sequentiële bediening wordt elektronisch geregeld met zgn. "fuzzy logic"-technologie en beschikt over diverse schakelprogramma's. De elektronische eenheid analyseert het rijgedrag van de bestuurder en kiest het schakelpatroon dat het meeste past bij de rijstijl van de bestuurder en de rijomstandigheden. De automaatversies gebruiken slechts fractioneel meer brandstof.

De 307 1.4 benzine
Deze TU3JP-motor met een cilinderinhoud van 1360 cm3 heeft een vermogen van 55 kW bij 5500 omw/min en heeft een maximum koppel van 120 Nm bij 2800 omw/min.
De versnellingsbak, bandenmaat en standaarduitrusting zijn gelijk aan die van de modellen met een 1.6 motor. De 307 1.4 is niet alleen aantrekkelijk geprijsd, maar ook zuinig in het gebruik met een gecombineerd verbruik van 6,7 l / 100 km dat buiten de bebouwde kom zelfs terugloopt tot 5,5 l. De maximum snelheid bedraagt 167 km/h en de acceleratie van
0 - 100 km/h vergt 15,7 seconden.

Dankzij deze uitbreiding van het gamma heeft de 307 nog meer overtuigingskracht op het gebied van rijeigenschappen en comfort gekregen. De auto heeft veel oog voor het milieu en biedt de inzittenden een veilig en vertrouwenwekkend gevoel in onverwachte situaties. Dankzij de vele keuzemogelijkheden en zijn omvangrijke veiligheidsuitrusting is de auto nu voor een nog grotere groep interessant geworden.

De Peugeot 307 is leverbaar vanaf EUR 15.587,35/ NLG 34.350,-, de 2.0 HDi 110 pk is leverbaar vanaf EUR 22.870,52/ NLG 50.400,- en er is al een 307 automaat vanaf EUR 18.446,17/ NLG 40.650,-.

Utrecht, september 2001

Roetfilter Peugeot 607 meest effectief
De technologie van het roetfilter zoals die wordt toegepast op de Peugeot 607 is momenteel het meest effectieve wapen in de strijd tegen de uitstoot van roet door dieselmotoren. Dat gaat niet alleen op als de auto nieuw is, maar ook als deze in de dagelijkse praktijk onder zware omstandigheden moeten functioneren.

Dit is het resultaat van een duurtest over 80.000 km die de Duitse automobielclub ADAC uitvoerde in samenwerking met het Duitse Ministerie van Milieu. Elke 20.000 km werden tussentijdse metingen gedaan, waaruit bleek dat de uitstoot van roetdeeltjes op hetzelfde, lage niveau bleef. Het roetdeeltjesfilter heeft gedurende het verloop van de test nauwelijks aan effect ingeboet.

Uit de test blijkt het belang van het roetfilter met het oog op het milieu. De HDi-motor stoot praktisch geen roetdeeltjes uit, gemiddeld heeft men slechts 0,001 g/km kunnen meten. Daarmee blijft men nu al ruimschoots onder de grens van 0,025 g/km, zoals die in de nieuwe Europese norm van 2005 is vastgelegd. Ook het aantal ultrafijne roetdeeltjes is nauwelijks meetbaar. Gemiddeld is de uitstoot van de Peugeot-motor met roetfilter 10.000 keer kleiner dan die van een willekeurige andere, moderne common rail-dieselmotor zonder roetfilter.

Het filter regenereert zichzelf automatisch na ongeveer 500 km en verbrandt de opgeslagen roetdeeltjes zonder dat men daarvan iets merkt. Ook qua onderhoud verandert er weinig: na 80.000 km wordt het filter vervangen door een gereconditioneerd exemplaar.

In de eerste 8 maanden van 2001 zijn er in Nederland bijna 1400 exemplaren van de Peugeot 607 verkocht, ruim 550 daarvan zijn voorzien van een dieselmotor en roetfilter.

Utrecht, 31 augustus 2001

Peugeot 106 GTI
Het gamma van de Peugeot 106 wordt deze zomer uitgebreid met een zeer sportieve 106 GTI. Deze extra snelle versie zal met ingang van het nieuwe modeljaar de plaats aan de top van het 106-gamma gaan bekleden.

De Peugeot 106 GTI wordt leverbaar met een 1.6 16V motor met een inhoud van 1587 cc. Deze motor heeft een maximaal vermogen van 120 pk (87kW) en levert bij 5200 tpm een koppel van 145 Nm. Met deze krachtige motor is de 106 GTI in staat om een topsnelheid te halen van 205 km/u en accelereert de auto in slechts 8,7 seconden naar 100km/u.

De 106 GTI heeft standaard o.a. schijfremmen voor en achter en een airbag voor zowel bestuurder als passagier. ABS is evenals zij-airbags als optie leverbaar. Naast een aantal veiligheidsverhogende voorzieningen beschikt de 106 GTI standaard over comfortverhogende zaken als elektrische ramen, centrale vergrendeling met afstandbediening en stuurbekrachtiging. In het interieur treft men fraaie kuipstoelen aan en als optie is bekleding in Alcantara en leer leverbaar. De 106 GTi heeft sportieve witte wijzerplaten in het dashboard.

De buitenkant van de auto is extra opvallend door de sportieve bumpers met verstralers, de zijskirts en de achterspoiler. Tevens staat de 106 GTi op lichtmetalen velgen van het type 'Alizé' met extra brede 185/55 R14- banden.

De 106 GTi wordt na de zomer leverbaar in Nederland voor EUR 13.568,03/ NLG 29.900,-inclusief BTW.

Utrecht, juli 2001

Peugeot 307 wint AMbitie-prijs 2001
Op 22 juni is tijdens de verkiezing 'Zakenauto van het Jaar 2001' aan Peugeot Nederland de AMbitie-prijs 2001 uitgereikt. AMbitie is de eerst prijs die de 307 heeft ontvangen en is een nieuw initiatief van het blad Automobiel Management. De prijs zal vanaf heden jaarlijks worden toegekend aan een auto-importeur die een nieuw model op ambitieuze wijze in de markt wil plaatsen en die met dat nieuwe model een stevige stap voorwaarts wil maken.

Volgens de jury is de Peugeot 307 de winnaar van AMbitie omdat: "Het een pottenbreker zal worden in het volumesegment. Of het daarmee ook een Golf-killer gaat worden zal de tijd leren, maar van alle auto's die in de historie van de Golf daartoe in staat werden geacht of door autofabrikanten daartoe werden uitgeroepen, heeft de 307 de grootste kansen. Zeker is dat Volkswagen - marktleider in dit segment - deze winnaar nauwlettend in de gaten gaat houden. Je mag de 307 een Franse Golf noemen, maar het is geen Golf-kloon. Op tal van punten is de 307 typisch Peugeot; hij heeft een eigen karakter en een 'stoer' gezicht. De 307 is, zoals één van de juryleden het noemde "een lekker ding". Peugeot noemt de 307 in een folder "een exponent van deze tijd" en ook daar kan de jury zich wel in vinden. De leasemaatschappijen hebben veel vertrouwen in een lage afschrijving van de 307 en verwachten vanaf een jaar of drie afscheid te kunnen nemen van supercourante auto's, dankzij een hoge restwaarde. De jury is onder de indruk van het brede programma, de mooie techniek en de degelijke uitstraling, waarmee de 307 - die meer is dan een opvolger van de 306 - als smaakmaker van het Peugeot-concern dienst doet."

Utrecht, 22 juni 2001

Peugeot Boxer af fabriek op aardgas
Peugeot introduceert de Boxer CNG, de eerste bestelauto die af fabriek is voorzien van een aardgasinstallatie. Het Franse merk bevestigt hiermee haar pioniersrol in aardgasauto's, want al in de jaren tachtig was het mogelijk om de Peugeot J5 van een aardgasinstallatie te voorzien.

De Peugeot Boxer CNG rijdt zowel op benzine als op aardgas. De basis voor de Boxer CNG is de tweeliter benzine-uitvoering. Op het dashboard zit een groene schakelaar voor het rijden op aardgas of benzine en een drukmeter die de gasvoorraad aangeeft. De tank bevindt zich in een speciale kist achter de metalen scheidingswand. Omdat aardgas bij normale temperaturen niet vloeibaar kan worden gemaakt, wordt het onder een druk van 200 bar samengeperst. De tank heeft een inhoud van 155 liter en is toereikend voor een gemiddelde actieradius van 350 kilometer.

Goed voor het milieu
Aardgas is een bijzonder schone brandstof, want de uitlaatgassen van een aardgasauto bevatten veel minder CO2, koolmonoxide en stikstofoxiden dan de uitlaatgassen van een benzine- of dieselmotor. Aardgas wordt als gasvormige brandstof altijd optimaal gemengd met de inlaatlucht. De verbranding verloopt hierdoor vollediger dan bij benzine- of dieselmotoren.

Deze schonere verbranding is niet alleen gunstig voor de motor, vooral het milieu is er bijzonder bij gebaat. Het aandeel onverbrande of gedeeltelijk verbrande koolwaterstoffen is vrijwel nul. Daarnaast bevat aardgas relatief minder koolstof waardoor de uitstoot van het broeikasgas CO2 25 procent lager is dan bij een vergelijkbare auto op benzine.

Vooral voor bedrijven met meerdere auto's is het rijden op aardgas bijzonder aantrekkelijk. De kosten van een eigen tankinstallatie kunnen dan gemakkelijk worden terugverdiend door de lagere brandstofkosten. De prijs van aardgas bedraagt minder dan een vijfde van de prijs van een liter benzine. De interesse in aardgas als brandstof is voor bepaalde bedrijven dan ook mede door de sterk gestegen prijzen voor benzine en diesel gegroeid.

De Expert en Partner zijn vooralsnog uitsluitend met achteraf ingebouwde aardgasinstallatie leverbaar. De verwachting is echter dat ook de Partner binnen afzienbare tijd af fabriek met een aardgasinstallatie aangeschaft kan worden. De garantievoorwaarden blijven bij een auto met een af fabriek of achteraf ingebouwde installatie ongewijzigd.

De Boxer 320 LH CNG is er vanaf NLG 48.700/EUR 22.099,10 (excl. BTW) Zijn grotere broer, de 350 LH kost NLG 1.500 / EUR 680,67 (excl. BTW) meer.

Utrecht, 21 juni 2001

Nieuwe Peugeot Partners
In de eerste maanden van 2001 is de reeks modellen van de Peugeot Partner aanzienlijk uitgebreid. Zo wordt de Peugeot Partner nu ook met de 2.0 HDi motor geleverd en is er een uiterst sportieve VTC-versie van deze Peugeot op de markt gekomen. Bovendien is de bestaande Partner Combispace vanaf heden leverbaar met een uiterst fraai en multifunctioneel dak.

De Peugeot Partner 2.0 HDi is een welkome toevoeging aan het bestelwagengamma. De 90pk viercilinder HDi-motor maakt van de efficiënte Peugeot bedrijfswagen een uiterst soepele en zuinige auto. De motor heeft een inhoud van 1997 cc en is reeds bekend uit diverse andere Peugeots. Het vermogen van de motor bedraagt 90pk bij 4000 tpm en het koppel van bedraagt 205 Nm bij 1900 tpm. De Partner 2.0 HDi wordt leverbaar als gesloten bestelwagen en als Plancher. De prijzen van de Partner 2.0 HDi beginnen bij NLG 22.580,-/ EUR 10.246,36 exclusief 19% BTW.

De Peugeot Partner VTC is een uiterst sportieve vrijetijdsauto en kan worden uitgerust met een 110 pk 1.6 16V benzinemotor en eveneens met de 2.0 HDi motor. De Véhicule Tous Chemins uit het Partner-gamma is uitgerust met een versterkte wielophanging en een verhoogde bodemvrijheid. Samen met de 15 inch wielen zorgt dit ervoor dat de Peugeot Partner VTC zich op elk terrein thuis voelt. Tevens is deze Partner VTC uitgerust met extra beschermingsplaten onder de technische componenten en met koplamproosters.
Samen met z'n stoere uiterlijk en de verhoogde zitpositie draagt het grote comfort bij aan de meervoudige gebruiksmogelijkheden van de auto. Standaard heeft de VTC onder andere stuurbekrachtiging, verwarmbare buitenspiegels, centrale vergrendeling met afstandbediening, twee schuifdeuren en een bergvak in het cabinedak. Als optie zijn onder andere leverbaar: lichtmetalen velgen, airbags voor de bestuurder en voor de passagier, airconditioning en een radio/cd-speler. De Partner VTC is leverbaar vanaf NLG 35.250,-/ EUR 15.995,75

De Partner Combispace is vanaf heden uit te rusten met een zeer aantrekkelijke optie: het multifunctionele dak. Het dak bestaat uit een aantal vensters die extra licht in het interieur brengen. Daartussen is aan de binnenzijde plaats gemaakt voor handige opbergvakken en diverse 12V-aansluitingen. Ook zijn er leeslampjes en extra ventilatiemogelijkheden aangebracht aan de binnenkant van dit revolutionaire dak. Tenslotte zijn de dakrails van een Peugeot Partner met multifunctioneel dak eenvoudig te transformeren tot dwarsdragers. Het multifunctionele dak is - in combinatie de optie van een extra schuifdeur links - leverbaar voor NLG 2.878,-/EUR 1.305,98.

Utrecht, maart 2001

Peugeot 406 Coupé HDi
De Peugeot 406 Coupé kreeg al eerder de titel "mooiste auto van het jaar" toegekend vanwege zijn unieke en tijdloze design. Nu verrast Peugeot opnieuw door dit model ook te leveren met een HDi "common rail" turbodiesel met een roetfilter.

Het zuivere ontwerp van de 406 Coupé van de hand van Pininfarina, in combinatie met geavanceerde technologie in de vorm van directe brandstofinspuiting (HDi) sluit perfect aan op twee belangrijke wensen van liefhebbers van coupés in het algemeen, te weten:

? een bijzondere auto met een opvallend fraai design ? het plezier om met zo'n auto lange afstanden te kunnen afleggen, in alle veiligheid en dankzij een krachtige motor.

De Peugeot 406 Coupé werd in 1997 in Europa geïntroduceerd en uit een onderzoek onder 70.000 bezitters van een 406 Coupé kwam naar voren dat een belangrijk deel van deze groep tot soms wel 35.000 km per jaar reed.

Speciaal voor lange afstandsrijders die houden van elegantie en geavanceerde technologie, biedt Peugeot vanaf nu ook de mogelijkheid te kiezen voor de 2.2 liter HDi-turbodieselmotor met roetfilter, naast de beide bestaande benzinemotoren, de 2.0 16V van 100 kW (138 pk) en de 3.0 V6 met 24 kleppen die 152 kW (210 pk) levert.

Vanwege de belangrijke vooruitgang die ten aanzien van het rijgedrag en het brandstofverbruik van dieselmotoren is geboekt, heeft nu 42% van de Europese klanten belangstelling voor deze motoren voor auto's in het topsegment (H) en de hogere middenklasse (M2-segment).

Met zijn economische en milieuvriendelijke karakter vormt de "HDi- common rail"-technologie (inspuiting onder hoge druk: 1.350 bar) een belangrijke bijdrage aan deze verandering van de markt. Bovendien draagt deze motor bij aan het rijplezier door zijn stille werking en zijn grote souplesse, vooral bij lage toerentallen.

De geperfectioneerde HDi-motor is uitermate geschikt voor de 406 Coupé De motor heeft een cilinderinhoud van 2.179 cm3 en is voorzien van een aluminium cilinderkop met 16 kleppen, een turbocompressor met variabele geometrie en een variabele luchtinlaat ("variabele Swirl") met een spiraalvormige en een tangentiële luchtinlaatbuis per cilinder. De motor levert een maximum vermogen van 98 kW (136 pk) bij 4.000 omw/min en een maximum koppel van 314 Nm bij 2000 omw/min. Het ontbreekt de Peugeot 406 Coupé HDi dus niet aan dynamiek en de auto maakt de prestaties die zijn design doen vermoeden volledig waar, getuige de volgende cijfers:

Maximumsnelheid 208 km/h
0 - 100 km/h 10,9 sec.
1000 m vanuit stilstand 32,3 sec.

Behalve deze uitstekende prestaties biedt de directe inspuiting en "common rail"-techniek ook de mogelijkheid om een vóórinspuiting te doen, waardoor het specifieke verbrandingsgeluid van de diesel sterk vermindert. Deze 2.2 liter motor met 16 kleppen is bovendien voorzien van twee balansassen voor een trillingsvrije loop.

Sterk, soepel en stil. De Peugeot 406 Coupé HDi toont karaktereigenschappen die in de buurt komen van de versies met een 6-cilinder. Onderstaande cijfers tonen aan dat een dergelijke uitspraak beslist niet overdreven is:

Coupé HDi
60-90 km/h in 4e 5,8 sec.
80-120 km/h in 5e 11,0 sec.

Coupé V6
60-90 km/h in 4e 5,9 sec.
80-120 km/h in 5e 10,6 sec.

De 406 Coupé HDi beschikt over variabele, toerentalafhankelijke stuurbekrachtiging. Verder kreeg de auto hetzelfde verfijnde onderstel als alle andere 406 Coupés, met onafhankelijke voorwielophanging van het type McPherson met triangels en multilink achterwielophanging. Het remsysteem is voorzien van ABS, elektronische remkrachtverdeling en een noodremassistent. De parallel met de V6 gaat verder door de keuze voor bepaalde oplossingen vanwege de toepassing van een dieselmotor. Dat geldt met name voor onderdelen van de vering en de wielophanging van de 3.0 V6 die ook voor de HDi worden gebruikt - het betreft dan de stabilisatorstangen, de 7J16 lichtmetalen velgen, de montage van 215/55R16W banden, de geventileerde voorremschijven met een diameter van 305 mm en een dikte van 28 mm alsmede de Brembo-remklauwen met dubbele remzuigers.

De ML5T versnellingsbak kreeg aangepaste overbrengingsverhoudingen vanwege het imposante koppel van 314 Nm, waardoor een snelheid van 49,08 km/h mogelijk is bij 1000 omw/min.

Een ander sterk punt van de 406 Coupé zijn de aantrekkelijke exploitatiekosten, vooral ook door zijn lage brandstofverbruik:

(1/100 km)
Coupé HDi
Binnen bebouwde kom 8,8
Buiten bebouwde kom 4,9
Gecombineerd verbruik 6,4

Coupé V6
Binnen bebouwde kom 14,4
Buiten bebouwde kom 7,4
Gecombineerd verbruik 10,0

Met een tankinhoud van 70 liter zorgt dit voor een ruime actieradius. Mede door dit gunstige verbruik is de motor ook minder belastend voor het milieu; de uitstoot van CO2 (veroorzaker van het broeikaseffect) bedraagt slechts 168 g/km en worden er vrijwel geen roetdeeltjes meer uitgestoten dankzij de toepassing van het roetfilter.

Net als bij de benzineversies beschikt de 406 Coupé HDi in de basisversie al over een zeer uitgebreide uitrusting (automatische airconditioning, elektrisch bediende ruiten en buitenspiegels, supervergrendeling, automatische ruitenwissers, met leer bekleed sportstuur, boordcomputer, 4 airbags enz.).
Daarnaast is er nog de 406 Coupé in Pack-uitvoering die over nog meer luxe beschikt (koplampsproeiers, elektrisch bediende voorstoelen met geheugen, leren bekleding, JBL Hifi-systeem met CD-wisselaar en aparte versterker, automatisch dimmende binnenspiegel, automatisch inklapbare buitenspiegels, verlichte make-upspiegels, vloermatten enz.). Tenslotte is elke 406 Coupé met HDi-motor voorzien van cruise control, een voorziening die vooral door lange afstandsrijders erg gewaardeerd wordt.

Met negen carrosseriekleuren en keuze uit twee bekledingssoorten voor het interieur (Chaîne-stof in zwart of grijs of soepel leer in zwart, beige of rood) weet de Peugeot 406 Coupé een bijzondere elegantie te combineren met topprestaties, niet alleen voor liefhebbers van benzinemotoren maar nu ook voor diegenen die zweren bij een diesel.

De 406 Coupé HDi wordt in de fabrieken van Pininfarina gebouwd en is de eerste Coupé in het M2/H-segment met een Turbodieselmotor. Beide punten zijn kenmerkend geweest in de rijke historie van het merk. Met de introductie van de 406 Coupé HDi schrijft Peugeot voor haar 406 Coupé de eerste nieuwe bladzijde in de 21e eeuw. De Peugeot 406 Coupé HDi is verkrijgbaar vanaf NLG 83.300,-/EUR 37.799,89

Utrecht, maart 2001

Peugeot 307, een evolutionaire gezinsauto
Bij het ontwerpen van de 307 was het doel van Peugeot niet alleen om een opvolger van de 306 te creëren, maar ook om een nieuwe invulling te geven aan de definitie van de middenklasser. Hierbij is rekening gehouden met de verwachtingen van de consument met betrekking tot ruimte, glasoppervlak, dynamiek en functionaliteit in de 21e eeuw. Kortom, in deze Peugeot moest de consument zich nog lekkerder voelen.

Met een uiterlijk dat doet denken aan een Monospace, heeft de Peugeot 307 (lengte 4,20 m en breedte

1,73 m) een sterke eigen persoonlijkheid. Het ontwerp is een nieuwe mijlpaal in de evolutie van het Peugeot-gamma die al eerder werd benadrukt door de verschijning van geslaagde modellen als de 406 Coupé, de 206, de 607 en sinds kort ook de 206 CC.
Het gekozen ontwerp geeft de auto een dynamisch uiterlijk en een rustgevend en licht interieur. Peugeot heeft de 307 van een uitrusting voorzien, die tot op heden vaak alleen aan topklassers was voorbehouden. Dit geeft de 307 nu al een technologische voorsprong in zijn klasse.

Zo biedt Peugeot voor de 307, afhankelijk van de gekozen uitvoering, een veiligheidsuitrusting die nog niet eerder is vertoond in dit segment: ABS met elektronische remkrachtverdeling, noodremassistentie, ESP en ASR (Anti Spin Regeling), airbags vóór, zij-airbags en window-airbags, automatisch noodsignaal op het moment dat de airbags geactiveerd worden , een actieve rugleuning van de voorstoelen met een vergrendelsysteem voor de hoofdsteunen, een inklapbare stuurkolom, pyrotechnische gordelspanners en 'actieve voetsteun'.

Geheel in de lijn van deze tijd kan de 307 worden uitgerust met de nieuwste communicatieapparatuur. In de loop van het jaar wordt een telematicaprogramma voor de 307 aangeboden dat is opgebouwd uit drie niveaus, een radio/CD-speler met ingebouwd GPS-systeem en een GSM met WAP applicatie, stemherkenning en spraaksynthese omvat. Een navigatiesysteem (met CD ROM) is leverbaar. De mogelijkheden die het telematicaprogramma (automatisch noodsignaal, directe verbinding met de afdeling klantenservice, reis- en verkeersinformatie, toeristische informatie) zijn bedoeld om de veiligheid, de mobiliteit en het comfort van onze klanten te verhogen.

Tenslotte maakt de bescherming van het milieu een belangrijk deel uit van de strategie van het merk Peugeot. De 307 profiteert vanaf het begin van de modernste benzine- en dieselmotoren (1.6 16V, 2.0 16V en 2.0 ? HDi 90 pk) en wordt op korte termijn voorzien van een roetfilter bij de HDi 2 .0? 110 pk.

Met deze motoren is de 307 drie-/vijfdeurs een wereldprimeur op de afgelopen Salon van Genève. Tevens is de 307 3/5-deurs het eerste model van het T5-project. Hiermee is een investering van 7,2 miljard Franse frank gemoeid. De 307 zal op alle markten worden aangeboden waar Peugeot thans vertegenwoordigd is en richt zich op het belangrijkste marktsegment in Europa (33%). De verkoop begint in het tweede kwartaal in Frankrijk en vervolgens voor het eind van dit jaar in de rest van Europa. In Nederland zal de Peugeot 307 eind mei bij het publiek worden geïntroduceerd.Prijzen worden binnenkort bekendgemaakt. De 307, die in ongeveer 2000 eenheden per dag geproduceerd wordt in de fabrieken van Sochaux en Mulhouse, maakt voor het eerst gebruik van de nieuwe bodemgroep van de PSA-groep.

Utrecht, maart 2001

Designcompetitie succesvol verlopen
Maar liefst tweeduizend inzendingen uit tachtig landen hebben meegedongen in de competitie om de Peugeot van het jaar 2020 te ontwerpen. De winnaar is de Moonster, een ontwerp van Marko Lukovic, een student aan de Universiteit voor toegepaste kunst in Belgrado. Deze jonge Joegoslaaf heeft een zeer vooruitstrevend, tweepersoons maanvoertuig ontworpen, waarvan waarschijnlijk niemand denkt dat het ooit werkelijkheid zal worden. De auto valt op door zijn originele architectuur, geïnspireerd door UFO-ideeën, waarbij het passagiersgedeelte zich centraal tussen de vier op de hoeken geplaatste wielen bevindt.
De Peugeot designcompetitie werd vorig jaar september tijdens de autosalon in Parijs geïntroduceerd rond het City-Toyz concept, de vier futuristische stadsautootjes die ook op de AutoRAI zijn tentoongesteld. De wedstrijd stond uitsluitend via Internet open voor een breed publiek. Het aantal inzendingen heeft de organisatie zeer verrast. De jury, onder voorzitterschap van Frédéric Saint-Geours, managing director van Automobiles Peugeot, heeft de Moonster gekozen vanwege zijn originaliteit, vorm, verbeeldingskracht en dynamiek. Opvallend is de spoiler die bijzonder dynamische prestaties suggereert. De Moonster wordt nu uitgewerkt tot een model op schaal 1:1 en zal op de IAA in Frankfurt in september gepresenteerd worden.

Utrecht, maart 2001

Boxer met groot HDi-hart
De populaire Boxer heeft onlangs een nieuwe motor gekregen. Peugeot heeft de huidige 2,5-liter turbodiesel vervangen door een volledig nieuwe, zeer moderne 2,8-liter HDi-motor. Deze SOFIM-krachtbron telt vier cilinders en is uitgerust met common rail-brandstofinjectie.

Sinds de lancering in maart 1994 heeft Automobiles Peugeot 262.000 Boxers geproduceerd. In Frankrijk heeft de personenwagen-uitvoering van de Boxer in de eerste

9 maanden van dit jaar een verkoopstijging van 94,4 procent gerealiseerd. Van de bestelwagen-versie werd er 27,3 procent meer verkocht.
In ons land verkochten de Peugeot-dealers tot en met september dit jaar
1.014 Boxers op grijs kenteken: een stijging van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode in 1999.

300 Nm koppel
Meteen al voldoet de nieuwe HDi SOFIM-motor aan de emissie-eisen zoals die zijn bepaald onder de Euro III-norm. Mede door de toepassing van directe common rail-brandstofinjectie levert de viercilinder een maximaal vermogen van 93,5 kW (127 pk) bij 3600 t/min. Dankzij de Bosch KKK K03-turbocompressor bedraagt het hoogste koppel 300 Nm bij 1.800 t/min. Bij 1.200 t/min levert de SOFIM-motor echter al 250 Nm trekkracht.

Dankzij de nieuwe motor is de Boxer zuiniger, minder belastend voor het milieu en levert deze nog betere prestaties. Van alle verkochte Boxers heeft 96 procent een dieselmotor in het vooronder. Peugeot verwacht dat de meeste nieuwe kopers van een Boxer zullen kiezen voor de moderne HDi-motor. Peugeot levert de Boxer 2.8 HDi vanaf NLG 33.790,-- (excl. BTW).

Belangrijkste eigenschappen
? Al bij lage toerentallen een indrukwekkend hoog koppel en een toename van het piekvermogen met 18 % tot 93,5 kW (127 pk). Zijn voorganger, de Boxer 2.5TD, moest genoegen nemen met 79 kW (110 pk).

? Minder belastend voor het milieu door 3 procent minder CO2-uitstoot (253 gr/km in plaats van 263 gr/km).

? Ten opzichte van de DJ5TED-motor die hij vervangt, verbruikt de
2.8-HDi-krachtbron 4 % minder brandstof


? Dankzij de HDi-motor heeft de Boxer een nog prettiger karakter gekregen. De viercilinder is opvallend soepel en, mede dankzij de turbo, buitengewoon krachtig in elk toerengebied. Dit zorgt er tevens voor dat inhalen en invoegen vlot en veilig kan gebeuren.

Transmissie
De vijfversnellingsbak (MG5 TU) is aangepast aan de nieuwe krachtbron. De maximumsnelheid bij 1.000/min bedraagt in km/h:

Boxer 270, 310, 320
Overbrenging 15/74

1-ste 6,6

2-de 12,7

3-de 19,3

4-de 28,5

5-de 42,6

Boxer 350
Overbrenging 13/68

1-ste 6,8

2-de 13

3-de 19,7

4-de 29,1

5-de 43,5

Banden
Om de Boxer ten volle van de eigenschappen van de nieuwe 2.8 HDi-motor te laten profiteren, monteert Peugeot op enkele uitvoeringen andere banden.

? Op de Boxer 310 en 320 zijn de banden in de maat 195/70 R15 vervangen door exemplaren met de maat 205/70 R15

? De Boxer 350 HDi heeft voortaan schoenmaat 215/75 R16 in plaats van 205/75 R16.

Topsnelheden
De vermogenstoename komt ook tot uiting in een beduidend hogere topsnelheid voor de Peugeot Boxer. Gemiddeld is deze waarde met 10 km/uur toegenomen. Voor de Boxer met 2.8-liter HDi-motor gelden de volgende maxima:

Model
270 C, 31O C, 320 M 2.8 HDi: 152 km/h
270 CS, 310 CS, 320 MH, 320 CH, 350 C 2.8 HDi: 150 km/h 350 CS, 350 MH, 350 MHS, 350 LH, 350 LHS 2.8 HDi:148 km/h

Utrecht, december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie