Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Leeuwen Buizen Groep reorganiseert

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Leeuwen Buizen
Zoek soortgelijke berichten
Van Leeuwen Buizen


Van Leeuwen Buizen Groep reorganiseert

Miljoeneninvesteringen in modernisering bedrijf Omvangrijke kostenreductie Verlies aan arbeidsplaatsen

ZWIJNDRECHT, 3 december 2001 - De Van Leeuwen Buizen Groep heeft aangekondigd het aantal arbeidsplaatsen wereldwijd met 170 te verminderen, van 1.100 naar 930. In Nederland komen ongeveer 100 arbeidsplaatsen te vervallen.

Door natuurlijk verloop hoopt het management het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum te kunnen beperken. De vermindering maakt deel uit van een herstructureringsplan dat gericht is op het verbeteren van de efficiency en productiviteit van de onderneming. Tevens zullen omvangrijke investeringen worden gedaan in de verdere modernisering van het bedrijf.

Na een aantal slechte jaren is de situatie bij de Van Leeuwen Buizen Groep in 2001 duidelijk verbeterd en is in het eerste halfjaar een bescheiden winst behaald. Het resultaat is echter onvoldoende om aan de door de onderneming gestelde rendementseisen te voldoen. Het kostenniveau ligt hiervoor te hoog en bovendien verslechteren de marktomstandigheden. Deze factoren dwingen de onderneming maatregelen te nemen. Door de ingrepen denkt de Groep weer het vereiste winstniveau te behalen.

Bij de verliesgevende werkmaatschappij in Zwijndrecht verdwijnen 88 arbeidsplaatsen. De vakverenigingen, ondernemingsraden en medewerkers zijn geïnformeerd over de reorganisatie. De investeringen betreffen met name logistieke hulpmiddelen en ICT-technologie waarmee het bedrijf zijn efficiency kan verbeteren en de service aan klanten verder kan versterken.

Van Leeuwen Buizen Groep De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationaal opererende handels-onderneming in stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters. Het bedrijf is in vrijwel alle industriële sectoren actief. De Groep heeft 27 vestigingen verspreid over Europa, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Australië en Canada.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Afdeling Marketing & Corporate Communicatie Erik van Oosten
Tel.: +31 (0)78 6252320
Fax: +31 (0)78 6252027
E-mail: (evanoosten@vanleeuwen.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie