Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestuurlijke samenwerking in Midden Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 03-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 3 december 2001

Bestuurlijke samenwerking in Midden Noord-Holland Provincie Noord-Holland houdt een eerste gesprek over bestuurlijke vraagstukken in Beemster, Graft de Rijp, Schermer en Zeevang

Afgelopen woensdag, 28 november 2001, heeft er een informeel bestuurlijk overleg plaatsgevonden tussen de portefeuillehouder bestuurlijke samenwerking van de provincie Noord-Holland, de heer Meijdam, en vertegenwoordigers van burgemeester & wethouders van de gemeenten Beemster, Graft de Rijp, Schermer en Zeevang.

Het onderwerp van het overleg was het project "Noord-Holland in kaart", ingezet door de provincie Noord-Holland. Het doel van dit project is om, samen met de desbetreffende gemeenten, naar een oplossing te zoeken voor mogelijke bestuurlijke knelpunten. Tijdens dit gesprek gaven de gemeenten aan dat zij op dit moment geen duidelijke bestuurlijke knelpunten ervaren en dat de genoemde gemeenten in de toekomst hun samenwerking op een aantal terreinen willen intensiveren om zodoende de komende jaren naar behoren te kunnen blijven functioneren. De vertegenwoordigers van B&W van de gemeenten Beemster, Graft de Rijp en Schermer hebben samen met de provincie Noord-Holland de intentie uitgesproken om een pilot project op te zetten waarbij bekeken wordt of een intensieve vorm van samenwerking het mogelijk maakt het takenpakket van een gemeente op een adequate wijze te blijven vervullen. Over de betrokkenheid van Zeevang daarbij zal nog nader overleg plaatsvinden, ook binnen het College van Gedeputeerde Staten. De vorm die deze samenwerking krijgt en waar zij toe zal gaan leiden wordt op dit moment nog open gehouden.

De provincie Noord-Holland maakt een voorstel voor een verdere procedure die naar de gemeenten toegestuurd wordt. Afgesproken is dat de gemeenten en de provincie voor de gemeenteraadsverkiezingen weer bij elkaar komen om het voorstel te bespreken en dat een definitieve opzet na de verkiezingen aan de gemeenteraden wordt aangeboden.

Informatie Robert Haaijk, afdeling Bestuur & Concern, tel. (023) 514 46 30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie